• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Manchester United a avut parte de o primă repriză de pus în ramă în disputa cu Leicester, campioana en-titre din Premier League. "Diavolii" s-au impus în cele din urmă cu 4-1, însă ce s-a întâmplat între minutele 22 şi 42 va rămâne mult timp în memoria fanilor.

Cu Rooney lăsat pe banca de rezerve (a intrat abia pe final, în locul puştiului Rashford), trupa de pe Old Trafford a părut o echipă extrem de tonică. Timp de 20 de minute în prima parte, Mata&Co s-au distrat pur şi simplu cu defensiva lui Ranieri, un tehnician care, pe finalul stagiunii trecute, reuşise să construiască o apărare foarte solidă.

Balul a fost deschis de Smalling, la primul meci ca titular în noul sezon, care a înscris după o centrare a lui Blind ('22). Un sfert de oră mai târziu, Mata, intrat în dizgraţia lui Mourinho la Chelsea, dar într-o formă excelentă la United, a înscris ('37), pentru ca apoi să prelungească perfect pentru puştiul minune Rashford ('40). Prima parte de vis s-a terminat cu golul celui mai scump jucător din lume, Paul Pogba, care a înscris în premieră pentru noua sa echipă.

La pauză, Ranieri a mutat, scoţându-şi vedetele Vardy şi Mahrez (nişte umbre ale fotbaliştilor care făceau istorie sezonul trecut), iar acest lucru s-a simţit. Pe fondul relaxării gazdelor, "vulpile" au reuşit golul de onoare în minutul 59, când Gray a reuşit execuţia meciului.

United pune capăt astfel seriei de înfrângeri în campionat şi rămâne în plasa lui City (formaţia lui Guardiola are trei puncte avans şi un meci mai puţin). De partea cealaltă, Leicester pare să aibă obiectiv salvarea de la retrogradare, cum de altfel anunţa Ranieri în startul sezonului.

Fără Rooney, United a evoluat entuziasmant, prilej pentru o serie de glume pe twitter.

După ce ieri a fost până la Torino, Pogba s-a întors cu forţe proaspete în Anglia. El a fost considerat de mulţi specialişti omul meciului cu Leicester. Cifrele susţin această alegere.