• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Înaintea primului duel cu Manchester United în Premier League, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că Sir Alex Ferguson este "un John Lennon al fotbalului" şi a precizat că scoţianul este unul dintre cei mai mari antrenori din istorie, dacă nu chiar cel mai mare.

"Am petrecut câteva momente plăcute cu Sir Alex. A fost o mare onoare să vorbesc cu Sir Alex. Pentru un antrenor, este aproape cel mai bun lucru. Poate că este cel mai mare din toate timpurile, un John Lennon al fotbalului. Îl respect foarte mult. Ce a reuşit în cariera sa de manager nu este uşor de realizat", a declarat Klopp.

Liverpool şi Manchester United se vor întâlni duminică, pe Anfield, într-un moment nu foarte fericit pentru cele două mari rivale, care se află pe locurile 9, respectiv 6, departe de ambiţiile cu care au început sezonul.

Chiar dacă pentru Klopp este primul duel de acest fel, tehnicianul german ştie foarte bine ce înseamnă o rivalitate.

"Un meci împotriva lui Manchester United este puţin ca un Dortmund - Schalke. Este important pentru clasament, suntem două echipe aproape una de cealaltă şi avem nevoie de puncte pentru a rămâne în zona de sus a ierarhiei. Iubesc derby-urile, să fiu sincer. Sunt cele mai bune meciuri pentru a da totul.

Este un meci special pentru mine, pentru jucători şi pentru club. Mi-a plăcut atmosfera de la meciul cu Arsenal, dar putem face mai mult. Cei care au fost pe stadion miercuri să-şi ia din nou bilete, dacă o pot face", a spus antrenorul de 48 de ani.

Meciul cu Liverpool poate fi decisiv pentru soarta lui Louis Van Gaal. Dacă pierde în faţa "cormoranilor", olandezul poate fi demis de la Manchester United. Klopp a avut, însă, doar cuvinte de laudă la adresa adversarului său.

"Louis Van Gaal este unul dintre managerii cu cel mai mare succes din lumea fotbalului. A câştigat multe trofee şi nu doar în Germania. Are o idee specială despre fotbal şi trebuie să-l respectăm ca adversar.

Ne-am întâlnit de câteva ori şi am avut nişte meciuri intense. Amândoi ne dorim să avem succes şi amândoi a trebuit să muncim pentru a ajunge aici. El este mai experimentat, eu trăiesc puţin mai intens meciul de pe margine, ceea ce poate nu e bine. Vestea bună pentru toată lumea este că nu va fi un duel unu la unu, între Jurgen Klopp şi Louis Van Gaal", a precizat germanul care a cucerit două titluri în Bundesliga, la Dortmund.