• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

John Terry pleacă de la Chelsea, la finalul sezonului. Contractul fundaşului nu va mai fi prelungit, iar căpitanul londonezilor se va despărţi în vară de clubul pentru care a jucat în ultimii 21 de ani.

"Într-un scenariu ideal, eu îmi doresc să rămân, dar clubul merge în altă direcţie. Clubul merge mai departe, niciun jucător nu este mai mare decât clubul. Sunt convins că vor fi aduşi unul sau doi fundaşi centrali", a declarat Terry, la finalul partidei din Cupa Angliei cu MK Dons, pe care "albaştrii" a câştigat-o cu 5-1.

"Nu va fi un final ca în basme. Nu mă voi retrage de la Chelsea şi am avut nevoie de câteva zile pentru a trece peste asta", a adăugăt căpitanul londonezilor.

În vârstă de 35 de ani, Terry a cucerit alături de Chelsea patru titluri în Premier League, cinci Cupe ale Angliei şi trofeul Ligii Campionilor. De asemenea, cu 40 de goluri marcate, este cel mai prolific fundaş din istoria Premier League.

 

Apărătorul exclude posibilitatea de a continua să joace în Anglia - "Nu voi putea juca pentru o altă echipă din Premier League. O voi face în altă parte, cu siguranţă" - iar cea mai probabilă destinaţie o reprezintă Major League Soccer.

În ciuda declaraţiilor lui Terry, un purtăror de cuvânt al clubului susţine că lucrurile se pot schimba în lunile următoare.

"John a fost informat că nu va exista un nou contract, dar situaţia se poate schimba în următoarele luni. Conducerea clubului îl respectă pe John, care e un căpitan extraordinar, şi va menţine deschise canalele de discuţie", a precizat oficialul.