• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Phillip Mulryne a debutat sub comanda lui Sir Alex Ferguson, a fost exclus din echipa națională a Irlandei de Nord din cauza escapadelor nocturne și acum este preot catolic. Fostul fotbalist al ”diavolilor” a ales să agațe ghetele în cui în 2009, după care a auzit chemarea lui Dumnezeu și astăzi este preot la capela din curtea Colegiului Newbridge, un liceu irlandez catolic aflat la 40 de minute de Dublin.

Phillip Mulryne a fost un produs al Academiei de fotbal Manchester United, de la care a promovat în anul 1996. Trei ani mai târziu însă, în ciuda faptului că a debutat sub comanda lui Sir Alex Ferguson, nord-irlandezul a fost transferat la Norwich City, cu care a evoluat în Premier League. A trecut apoi timp de un an și jumătate pe la Cardiff City, câteva luni la Leyton Orient și un sezon la King's Lynn.

Înainte de toate aceastea, Phillip Mulryne a strâns 27 de prezențe la prima reprezentativă a Irlandei de Nord. De aici a fost îndepărtat după o escapadă nocturnă. În acel timp, Mulryne, conform presei britanice, era un fotbalist care schimba trei sau chiar patru mașini pe an. Cu banii câștigați din fotbal, fotbalistul de atunci prefera să iasă în cluburile din Anglia cu modelele în vogă. Asta până când a realizat că acesta nu este stilul de viață care să-l împlinească.

Atunci Phillip Mulryne a decis să facă o schimbare radicală și să se arunce în brațele Lui Dumnezeu și să devină preot catolic. ”Viața mea de fotbalist a avut un scop, dar cred în ideea de a avea corp și suflet curat. MI-am trăit anii de fotbalist, iar din punct de vedere spiritual am ales să urmez această vocație”, a spus Phillip Mulryne într-un interviu acordat celor de la The Times.