• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Viitorul lui Rooney a fost clarificat. Mourinho a explicat astăzi, înainte de confruntarea cu Burnley, că nu există nicio tensiune între el şi emblematicul jucător al lui United şi a negat că United s-ar fi gândit să îl vândă.

La echipa sa de club, Manchester United, Rooney a fost rezervă în ultimele patru meciuri.

În 11 partide disputate în acest sezon, Rooney a marcat un singur gol şi a fost retrogradat pe banca de rezerve de antrenorul Jose Mourinho după o experienţă puţin convingătoare la mijlocul terenului. Golgheterul absolut al naţionalei Angliei a fost rezervă şi la ultimul meci internaţional, cel cu Slovenia (0-0) din preliminariile CM 2018.

În tot acest timp, Rooney a fost chinuit şi de mici probleme de sănătate, iar Mourinho a lăsat de înţeles că acestea au dus la retrogradarea sa pe banca de rezerve. "Specialul" a punctat că nu are nicio intenţie să renunţe la fotbalist, având mare încredere în dorinţa lui de revanşă şi în setea de performanţe.

"E un jucător foarte bun, e un fotbalist important pentru noi. Nu va pleca nicăieri, nu avem de gând să îl vindem. Noi avem încredere în Rooney şi el are încredere în noi. Împreună, putem face lucruri importante", a explicat Mourinho, înainte de disputa cu Burnley.

De notat faptul că nu mai departe de ieri, antrenorul lui Everton, Ronald Koeman, i-a adresat o invitaţie căpitanului naţionalei de fotbal a Angliei, Wayne Rooney, să se alăture formaţiei sale, sub culorile căreia a debutat în Premier League.

"Nu ştiu care este situaţia lui la club, dar aş fi fericit dacă Everton ar deveni o opţiune pentru Rooney. Cred că este un mare jucător care încă nu şi-a încheiat cariera", a spus Koeman. De serviciile lui Rooney s-au mai interesat LA Galaxy şi Inter, însă se pare că englezul va rămâne pe Old Trafford.