• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În ultima zi de mercato din această vară, Arsenal a încercat să îi găsească înlocuitor lui Alexis Sanchez. Wenger, cunoscut pentru faptul că are "arici" la buzunar, a recunoscut că "tunarii" i-au oferit lui Monaco 100 de milioane de euro pentru Thomas Lemar.

Fanii de pe Emirates sunt cu moralul scăzut în acest debut de sezon. Echipa lor a pierdut cu 4-0 în ultima etapă, contra lui Liverpool, iar campania de achiziţii a lăsat din nou de dorit.

Pe final de mercato, City a încercat să îl ia pe Alexis Sanchez, fotbalist căruia îi expiră contractul cu Arsenal în vară. Pentru a nu-l pierde gratis, oficialii "tunarilor" au fost de acord să îl vândă, condiţia fiind să îi găsească un înlocuitor pe măsură. S-a discutat intens cu Monaco pentru Lemar, iar presa engleză a vorbit de o ofertă de 92 de milioane de euro pentru francez.

Wenger a confirmat în această dimineaţă că londonezii au fost foarte aproape să îl ia pe omul care a încântat contra Olandei în preliminarii, marcând o dublă. Mai mult, tehnicianul lui Arsenal a făcut publică şi oferta făcută: aceasta ar fi fost mai mare decât s-a scris iniţial.

"El a decis să stea pentru moment la Monaco. Am făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru el. Vom mai face o altă ofertă? Da!", a spus francezul de pe banca lui Arsenal pentru Telefoot.

 

Probabil Arsenal va încerca în iarnă să îl ia pe Lemar, chiar dacă în perioada de mercato din ianuarie cluburile evită să facă achiziţii pe sume atât de mari. Multe vor depinde şi de situaţia lui Alexis, care teoretic ar putea semna cu altă echipă din iarnă (dar ar avea drept de joc la acea nouă formaţie abia din vară). Oficialii de pe Emirates speră totuşi să îl vândă pe chilian, City fiind genul de club care să facă sacrificii financiare doar pentru a-l avea pe jucător cu şase luni mai devreme.