• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Revenit din vacanță, Pep Guardiola a anunțat că nu va semna un nou contract cu Bayern Munchen și din sezonul viitor va merge să antreneze în Premier League, acolo unde cel mai probabil va conduce destinele lui Manchester City.

Vestea a părut surprinzătoare pentru unii oameni din lumea fotbalului, însă nu și pentru Xavi, care a dezvăluit că Guardiola și-a dorit mereu să ajungă în campionatul Angliei.

Decizia lui Guardiola de a lăsa Bundesliga pentru Premier League nu l-a surprins deloc pe Xavi Hernandez. Fost coleg al lui Pep la Barcelona dar și elev al acestuia la clubul catalan, Xavi joacă în prezent în Qatar, la Al Sadd. Fostul mijlocaș al catalanilor a recunoscut că a petrecut multă vreme discutând cu Guardiola despre fotbalul din Premier League.

"Nu m-am gândit niciodată că Pep nu va ajunge în Premier League. Era doar o chestiune de timp. Când eram amândoi la Barcelona vorbeam mereu despre campionatul Angliei, o competiție pe care o respectăm și în care evoluează mereu jucători de calitate iar ritmul de joc e unul ridicat. Chiar și atunci când era la Barcelona, se putea observa că visează să antrenze în Anglia" a declarat Xavi.

Xavi e de părere că stilul de joc al lui Guardiola va prinde în orice competiție, inclusiv Premier League. "Nu cred că se pune problema ca Pep să nu aibă succes în Anglia. Bineînțeles că va avea rezultate, pentru că este un antrenor foarte bun și a avut rezultate excelente cu toate echipele pe care le-a pregătit. Ținând cont de modul în care au jucat echipele sale, cred că va avea oriunde susținerea fanilor. Este un perfecționist, dar are încredere în jucătorii săi și asta îl face special. Întotdeauna crează o atmosferă foarte bună și echipa e ca o familie" a încheiat fostul mijlocaș al campioanei Spaniei.