• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Philippe Coutinho a devenit prioritatea Barcelonei pe piaţa transferurilor, după prestaţiile recente ale brazilianului la Liverpool şi la echipa naţională. Fostul mare jucător al catalanilor, Xavi Hernandez, crede că fotbalistul de 24 de ani este cel mai bun mijlocaş din Europa.

Sud-americanul a marcat 5 goluri şi a oferit 5 pase decisive pentru Liverpool în Premier League, iar la naţionala Braziliei a punctat de două ori şi are alte două assisturi, în actuala stagiune. Evoluţiile solide l-au adus în atenţia Barcelonei, iar Xavi crede că fostul jucător al lui Inter Milano s-ar integra fără progleme pe Camp Nou.

"Coutinho e un jucător pe care mereu l-am considerat special, dar sub conducerea lui Klopp a ajuns la un alt nivel. Când e în formă, nu există un mijlocaş mai bun în Europa. Mereu a avut calitate, dar acum e constant şi asta e o veste bună pentru Liverpool dacă vrea să lupte cu adevărat pentru titlu.

Acum joacă pentru unul dintre cei mai inteligenţi manageri din Europa. Klopp are foarte multă experienţă şi ajută jucătorii să ajungă la un nivel world-class. Se află la un club bun pentru el.

Nu există foarte mulţi jucători care să o facă pe Barcelona mai bună, dar dacă mă întrebaţi pe mine, Coutinho e unul dintre ei. Este foarte bun din punct de vedere tehnic şi s-ar potrivi de minune filosofiei Barcelonei", a declarat Xavi, pentru Goal.

Totuşi, Xavi îl sfătuieşte pe brazilian să rămână concentrat pe ceea ce are de făcut la Liverpool, echipă care are o şansă să pună capăt unei perioade de aproape trei decenii în care nu a cucerit titlul în Anglia. După 11 etape, "cormoranii" sunt lideri în Premier League.

"Deocamdată, trebuie să ignore toate aceste discuţii şi să rămână concentrat, pentru că Liverpool are o şansă importantă în acest sezon", a precizat Xavi.