• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Un nou român bate la porţile performanţei. Ionuţ Pop (foto dreapta), portarul de 16 ani al lui Lazio, a fost chemat să se antreneze cu seniorii clubului.

Dacă ţara noastră stă bine la un post în fotbal, acela e fără îndoială cel de portar. Iar Ionuţ Pop, deşi încă doar un adolescent, le calcă pe urme mult mai titraţilor Lobonţ şi Tătăruşanu, care au confirmat la cel mai înalt nivel în Serie A.

Transferat de italieni de la LPS Banatul, portarul de 1.98 înălţime a jucat deja pentru echipa U19 a trupei din capitala Italiei, iar acum a fost chemat la prima echipă, pentru a se acomoda cu atmosfera.

Din câte se pare, Inzaghi îi anticipează un viitor strălucit, fiind convins că aptitudinile avute îl recomandă pentru un post de titular la Lazio, la un moment dat. Cluburile din Serie A şi-au făcut deja un renume din a promova goalkeeperi cât mai tineri, cel mai la îndemână exemplu fiind cel al lui Donnarumma, care, la 17 ani, e la al doilea sezon ca titular pentru Milan.

Evident, Ionuţ Pop mai are mult de muncă să ajungă să emită pretenţii pentru un loc în lotul echipei mari a lui Lazio, însă a făcut un prim pas spre acest obiectiv. Acomodarea sa în Roma a fost facilitată de prezenţa lui Radu Ştefan, iar acum visul lui Ionuţ e să joace alături de cel care i-a devenit mentor.