• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Gennaro Gattuso, adus pe banca Milanului în primul rând pentru a le reda jucătorilor dăruirea din trecut, a sintetizat excelent modul în care vede fotbalul.

La începutul acestei săptămâni, oficialii de pe San Siro au decis să îl înlocuiască pe Vincenzo Montella cu Gattuso. Alegerea a surprins, însă fără îndoială că cei din conducerea "diavolilor" s-au gândit înainte de orice la faptul că noul antrenor poate aduce înapoi spiritul milanez. Iar pariul pare a fi unul câştigător, cel puţin din punct de vedere al discursului tehnicianului.

"Când eu pierdeam un meci pe vremea când eram jucător, eram frustrat, nu scoteam capul din pământ. Astăzi, jucătorii pierd, îşi fac un selfie şi urcă imaginea pe o reţea de socializare. Mi se face greaţă", a spus Gattuso, noul antrenor al lui Milan.

Până la finalul anului, Milan mai are de jucat cinci meciuri în Serie A, cu Benevento, Bologna, Verona, Atalanta și Fiorentina, plus unul la Rijeka, în Europa League, acolo unde rossonerii au câștigat deja grupa.

În ianuarie nu se anunță însă mari schimbări la Milan. După o vară în care clubul a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe piața transferurilor, administratorul delegat Marco Fassone a spus că ”nu există intenția de face transferuri în ianuarie”.

Gattuso, care a adunat 73 de selecţii la naţionala Italiei, cu care a cucerit titlul mondial în 2006, a câştigat toate trofeele interne din Italia şi are în palmares şi două Ligi ale Campionilor, precum şi peste 300 de apariţii pentru ''rossoneri'', înainte de a se retrage din activitate, în 2013.

5 echipe a pregătit Gennaro Gattuso în cariera de antrenor: FC Sion (2013, antrenor-jucător), Palermo (2013-2014), OFI Creta (2014), AC Pisa (2015-2017) și AC Milan U19 (2017).