• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Gică Hagi este convins că Vlad Chiricheş va deveni titular la Napoli, apreciază progresele făcute de Ciprian Tătăruşanu la Fiorentina şi regretă că Ştefan Radu nu mai joacă pentru naţionala României. Managerul tehnic al celor de la Viitorul a acordat un interviu cotidianului Corriere dello Sport şi a vorbit despre jucătorii români din Italia.

"Tătăruşanu a crescut mult. El era un portar bun şi în România, dar în Italia a devenit unul dintre cei mai buni. Este jucătorul care reprezintă România, poate fi un model pentru ceilalţi.

Chiricheş are jucători buni în faţa lui, dar, cu timpul, va veni şi momentul său. Va deveni titular.

Ştefan Radu a fost mereu un om important pentru Lazio şi s-a descurcat bine în Italia. Păcat că nu mai joacă în naţională", a spus Hagi.

Nu doar românii din Serie A TIM sunt urmăriţi de cel mai bun marcator din istoria naţionalei, ci şi cei din Serie B. Unul dintre aceştia este Adrian Stoian, unul dintre protagoniştii de la Crotone, liderul ligii secunde.

"El este deja o certitudine. S-a adaptat de mult la fotbalul italian, iar acum s-a maturizat şi este experimentat", a precizat Gică Hagi.

Legiunea românilor din fotbalul italian a crescut în această iarnă, odată cu transferul lui Bogdan Mitrea, de la Viitorul la Ascoli: "S-a descurcat foarte bine la noi. A jucat aproape 100 de meciuri şi a marcat 18 goluri. E un fundaş care are şi calităţi ofensive".

În schimb, lucrurile nu au mers foarte bine în Italia pentru Gabi Torje, pe care Udinese l-a împrumutat de mai multe ori în ultimii ani.

"Îl ştiu de când era foarte mic. A crescut, dar până acum a realizat mai puţin decât ar fi putut. Îl lipseşte continuitatea pentru a se afirma", a explicat Hagi.