• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi este surpriza din amicalele Fiorentinei. Mijlocaşul de 18 ani amarcat deja trei goluri, dar antrenorul grupării "viola", Stefano Pioli, i-a transmis acestuia care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătăţească.

"Ianis controlează foarte bine mingea cu ambele picioare, dar mi-l doresc mai direct. Atinge mingea de prea multe ori şi frânează acţiunile uneori", a comentat Pioli, citat de Viola News.

Ianis a reuşit prima dublă pentru echipa mare a Fiorentinei, în amicalul încheiat cu 11-0 disputat în faţa lui Trentino. Chiar şi "Regele" fiind impresionat de evoluţia lui.

”Se pare că a trecut de perioada de adaptare. Acum simte lucrurile altfel, e altul. Trebuie să știe să folosească acel an în care s-a antrenat cu jucători extraordinari zi de zi, timp de 300 de zile. La Fiorentina are niște colegi fantastici și cred că a învățat multe de la ei.

Acum trebuie să intre în competiție cu ei, să creadă în calitățile lui, să fie ambițios, să încerce să-și câștige locul în echipa. E nevoie muncă multă, dar sunt bucuros că a început bine, lumea vorbește în termeni buni de el, dar suntem doar în pregătiri și anul e lung”, a declarat Gică Hagi.

Ianis Hagi a ajuns la Fiorentina în 2016 și are un contract valabil până în 2019. Mijlocaşul a evoluat în două jocuri pentru echipa mare a italienilor. 13 meciuri, 5 goluri și 3 pase de gol are Ianis pentru Fiorentina Primavera.

2 milioane de euro au plătit cei de la Fiorentina pentru Ianis Hagi.

750.000 de euro este cota de piață a lui Hagi junior, conform transfermarkt.com.