• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Luni seară s-a desfășurat la Milano Gala Asociaţiei fotbaliştilor profesionişti italieni (AIC). În cadrul acesteia, Dani Alves a fost desemnat cel mai bun fundaș dreapta care a activat sezonul trecut în Serie A Tim. După festivitate, brazilianul a vorbit cu reprezentanții mass-media despre motivul pentru care a ales să plece de la Juventus Torino și să ia calea celor de la Paris Saint Germain.

"De ce am plecat? Am vorbit deja cu cei de la Juventus și le-am explicat. Eu am ales să merg la Juve pentru a-i face pe cei din fotbalul italian să înțeleagă că își pot îmbunătăți și că își pot ridica nivelul. Dar nu am fost înțeles, am vrut să fac ceva mai mult, dar am simțit că nu este tocmai ușor pentru mine. Nu eram fericit și treptat am început să obosesc. De aceea am decis să plec", a spus el, justificând alegerea lui de a se despărți amiabil de ”zebre”.

Bucurie de a juca, spune brazilianul, a găsit-o la PSG, unde a marcat deja trei goluri în toate competițiile. "Sunt fericit, dar nu numai că există Neymar, Cavani și Mbappe acolo. Sunt fericit pentru că aici mă simt liber să joc, să mă distrez", a spus Alves. O declarație care spune multe despre atmosfera din vestiarul de la Paris Saint Germain și încredere pe care i-a acordat-o antrenorul său Unai Emery.

Apoi, brazilianul a trimis un mesaj celor din fotbalul italian. ”Sper ca Juventus și fotbalul italian să înțeleagă că ceva trebuie schimbat, deoarece fotbalul mondial a făcut-o. Nivelul fotbalului italian a scăzut, echipele nu mai sclipesc la nivel european. Trebuie să ne schimbăm și să ne inspirăm din ceea ce fac cei de la Napoli", a concluzionat Dani Alves.