• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Empoli - Milan 1-4. Altădată un cimitir al elefanților, AC Milan a ajuns echipa cea mai tânără din Serie A. În victoria cu Empoli, Rossoneri au bătut noi recorduri în ceea ce privește media de vârstă a jucătorilor folosiți.

În primul rând, media anilor fotbaliștilor din primul 11 - 23,6 ani - a fost cea mai scăzută de când Silvio Berlusconi a preluat clubul. Precedentul record fusese stabilit chiar în partida din urmă cu câteva săptămâni cu Pescara - 23,9 ani. O echipă de start mai tânără decât ceva din întâlnirea cu Empoli, Milan a mai avut abia în 1985.

În plus, în ceea ce privește media de vârstă a jucătorilor folosiți, echipa lui Vincenzo Montella este de departe cea mai tânără din întreg campionatul. Cu Empoli, media a fost de 24 de ani și 54 de zile, mai mică și decât cea din partidele cu Pescara - 24 ani și 175 zile, și Chievo - 24 ani și 231 zile. În ceea ce privește media din Serie A, aceasta este de 27 de ani și 150 de zile.

Cei mai în vârstă jucători introduși de Montella pe teren au fost căpitanul Ignazio Abate și Mati Fernandez, ambii 30 de ani. Ultimul avea să iasă însă accidentat după doar zece minute. În privința celui mai tânăr, lucrurile sunt clare, Gigio Donnarumma fiind încă o dată mezinul echipei.

Un alt detaliu notabil ar fi acela că Gianluca Lapadula, autor a două goluri, este primul ”nouar” al Milanului care reușește o dublă, după Pippo Inzaghi, într-un meci cu Real Madrid, din 2010, din Liga Campionilor.

Lapadula a marcat pentru prima dată în calitate de titular în acest sezon. El a fost folosit din primul minut, din cauza absenței lui Carlos Bacca. Indisponibil, atacantul columbian nu s-a aflat nici măcar în tribune, la Empoli, el preferând să-și susțină fosta echipă, Sevilla, în partida cu Valencia. Faptul că s-a dus pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” i-a înfuriat pe fanii Milanului, o parte dintre aceștia transmițându-i sud-americanului să nu se mai întoarcă la Milano.

Cele mai importante meciuri din Serie A pot fi urmărite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIN SERIE A