• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cyril Thereau (fost la Udinese) este la 34 de ani gata de una dintre cele mai importante provocări ale carierei. Francezul a semnat în această dimineaţă cu Fiorentina.

Cu 12 goluri în 33 de partide, fostul vârf al Stelei a atras privirile fostei echipe a lui Tătăruşanu. Acesta a sosit joi la Firenze pentru a efectua vizita medicală şi a-şi pune semnătura pe contractul cu gruparea viola.

"Fiorentina a fost destinul meu", a spus Thereau la sosire, conform violachannel.tv.

Francezul în vârstă de 34 de ani e văzut pe Artemio Franchi drept înlocuitorul perfect pentru croatul Nikola Kalinic, vândut în această vară la Milan pentru 20 de milioane de euro.

Udinese i-a găsit deja înlocuitor lui Thereau: îl va aduce de la Torino pe atacantul argentinian în vârstă de 33 de ani, Maxi Lopez.

Cyril Thereau se află în Serie A încă din 2010, atunci când a fost cumpărat de Chievo de la Charleroi pentru 900.000 de euro.

Patru ani mai târziu, francezul a fost cumpărat de Udinese pentru două milioane de euro.

Thereau a jucat un singur an la Steaua, pentru care a marcat 10 goluri în 17 meciuri de campionat. "Roş-albaştrii" l-au adus de la Charleroi, pentru 750.000 de euro, şi l-au vândut la Anderlecht pentru 2,5 milioane de euro. Jucătorul din Hexagon a rămas în sufletul fanilor roş-albaştrilor, el ulterior declarând că atmosfera de pe Ghencea a fost una fantastică mereu.