• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Mai mulţi fani ai lui Juventus s-au întors cu spatele şi au început să cânte imnul naţional al Italiei înaintea partidei cu SPAL Ferrara, de miercuri, atunci când pe stadion s-a anunţat ''minutul de reculegere'' în memoria victimelor Holocaustului.

Un pasaj din jurnalul Annei Frank a fost citit înaintea fluierului de start al meciului, aşa cum a decis Federaţia italiană după incidentul cu caracter antisemit în care au fost implicaţi ultraşii lui Lazio.

Pe cele mai multe stadioane, la meciurile din Serie A, minutul de reculegere s-a transformat în aplauze, iar câţiva dintre spectatorii de la partida AS Roma - Crotone au intonat imnurile echipelor.

Poliţia italiană a deschis o anchetă după ce suporterii lui Lazio au desfăşurat pancarte cu Anne Frank purtând un tricou al rivalei AS Roma, pe Stadio Olimpico, arenă pe care o împart cele două formaţii.

Duminica trecută, la meciul cu Cagliari (3-0), fanii laziali au fost grupaţi în zona Curva Sud, partea de stadion rezervată în mod obişnuit romanilor, întrucât Curva Nord se afla închisă pentru două meciuri din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Sassuolo de la începutul lunii octombrie.

Însă ei şi-au marcat trecerea prin zona "inamică" prezentând numeroase imagini cu Anne Frank, tânăra evreică ce îşi povestea în jurnalul său viaţa la Amsterdam în timpul ocupaţiei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial, purtând un tricou al echipei AS Roma, rivala lui Lazio. Acelaşi fotomontaj a apărut şi în urmă cu patru ani pe reţelele de socializare.

Comunitatea evreiască din capitala italiană a reacţionat imediat, explicând că "acesta nu este fotbal, nu este sport".

"Scoateţi antisemitismul de pe stadioane", a scris, pe Twitter, Ruth Durghello, preşedintele comunităţii evreieşti din Roma.

Rivale istorice, AS Roma şi Lazio se întâlnesc în derby-ul capitalei pe 18 noiembrie, în etapa a 13-a din Serie A.

Şi la Strasbourg, preşedintele PE, Antonio Tajani, a condamnat incidentul de pe stadionul din Roma. "Nu pot să nu condamn în mod categoric ceea ce s-a întâmplat la Roma, în Italia, unde un grup de huligani a folosit o imagine cu Anne Frank pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de o echipă adversă'', a spus Tajani.

Marţi dimineaţa, preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a anunţat că va vizita sinagoga din Roma pentru a-şi cere scuze faţă de comportamentul antisemit al unor membri ai galeriei echipei.

El a şi făcut acest gest în cursul după-amiezii, însoţit de doi jucători ai formaţiei, brazilienii Felipe Anderson şi Wallace, dar şi de purtătorul de cuvânt al clubului. Coroana de flori depusă însă de Lotito la sinagoga din Roma a fost găsită miercuri în Tibru.

Coroana de flori albe şi albastre, culorile clubului, a dispărut miercuri dimineaţă de la intrarea în sinagogă, unde Lotito o depusese marţi. Ea a fost găsită pe un mal al fluviului care traversează capitala Italiei.

Poliţia italiană a identificat miercuri 16 ultraşi ai lui Lazio ca fiind responsabili pentru desfăşurarea acestor pancarte, informează EFE. O parte a acestor ultraşi sunt minori.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT