• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Inter Milano s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul liderului din Serie A TIM, Napoli, la care Vlad Chiricheş a fost integralist. Partida de pe San Paolo s-a încheiat, însă, cu scandal, protagonişti fiind cei doi antrenori, Maurizio Sarri şi Roberto Mancini.

Totul a început după ce Adem Ljajic a marcat golul de 2-0, în minutele de prelungire ale meciului, când Mancini, foarte nervos, a fost oprit cu greu de arbitrul de rezervă şi de secundul său, Sylvinho, în timp ce se îndrepta spre banca celor de la Napoli.

Tehnicianul nerazzurrilor a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, Paolo Valeri, iar la interviul de după meci s-a dezlănţuit la microfonul celor de la RAI. Mancini l-a acuzat pe Sarri de homofobie, după ce antrenorul lui Napoli ar fi folosit cuvinte jignitoare la adresa lui.

"Sarri este un rasist, iar oameni ca el nu au ce căuta în fotbal. M-am dus să-l întreb pe arbitrul de rezervă de ce au fost acordate 5 minute de prelungire, iar Sarri a venit şi a ţipat "frocio" şi "finocchio" (cuvinte din argoul italian care înseamnă homosexual - n.r.).

Este ruşios ca un om la 60 de ani să se comporte astfel. Şi-a cerut scuze, dar eu vreau să-i fie ruşine pentru ceea ce a spus. În Anglia, o astfel de persoană nici nu ar avea voie să pună piciorul pe gazon", a declarat Mancini.

Sarri a dat vina pentru ieşirea lui pe tensiunea momentului şi a insistat că nu este homofob.

"Astfel de lucruri se mai întâmplă pe teren, dar mi-am cerut scuze la vestiare. Ar fi trebuit să se termine acolo, aşa cum se întâmplă de multe ori. Acum lumea mă va crede homofob. Am prieteni homosexuali, deci nu se poate spune că sunt homofob", s-a apărat antrenorul liderului din Italia.

Cu toate acestea, tehnicianul de 57 de ani este recidivist. În urmă cu aproape doi ani, când o pregătea pe Empoli în Serie B, a fost amendat cu 5.000 de euro după ce a folosit remarci homofobe după eliminarea unui jucător al toscanilor.

"Fotbalul devine un sport pentru homosexuali. E un sport de contact, dar în Italia se fluieră prea mult", spunea Sarri în martie 2014.

De această dată, Maurizio Sarri nu se teme că ar putea fi pedepsit: "De ce să fiu suspendat? Este doar o insultă, la fel ca oricare alta. Şi Mancini a spus despre mine că sunt un idiot bătrân. I-am cerut scuze, dar adevărul e că nici măcar nu-mi amintesc ce cuvânt am folosit".