• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Sergej Milinkovic-Savic a marcat al doilea gol al lui Lazio, în victoria pe care echipa la care evoluează Ştefan Radu a obţinut-o pe terenul Fiorentinei, scor 3-1. Reuşita sârbului este una specială, nu doar pentru că a fost prima a sa în Serie A TIM, dar şi pentru că a venit împotriva formaţiei pentru care a fost foarte aproape să semneze în vară.

Mijlocaşul biancocelestilor a impresionat la Mondialul U20, la care Serbia a cucerit titlul, după o finală câştigată dramatic, după prelungiri, în faţa Braziliei. Prestaţiile sale la competiţia desfăşurată în vara anului trecut, în Noua Zeelandă, au trezit interesul mai multor cluburi importante de pe continent.

De-a lungul perioadei de transferuri din vară, Fiorentina şi Lazio au dus o luptă la baionetă pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului care pe atunci juca la Genk. Toscanii păreau să aibă câştig de cauză, oferta lor fiind acceptată de belgieni, iar Milinkovic-Savic chiar a mers la Florenţa şi a fost la doar câteva secunde de a-şi pune semnătura pe contractul pregătit de conducerea fostei echipe a lui Adrian Mutu.

Aflat în sediul Fiorentinei, cu toate documentele în faţă, sârbul trebuia doar să semneze. O formalitate. Dar, cu pixul în mână, a început să plângă şi s-a scuzat faţă de oficialii grupării viola: "Îmi pare rău! Nu o pot face. Pur şi simplu, nu o pot face".

Milinkovic-Savic a părăsit sediul clubului toscan în lacrimi. În schimb, a mers la Roma şi a semnat cu Lazio, care le-a plătit celor de la Genk 10 milioane de euro.

Presa italiană susţine că motivul pentru care sârbul nu a devenit coleg cu Ciprian Tătăruşanu este o promisiune pe care i-o făcuse directorului sportiv al lui Lazio, Igli Tare, căruia i-a spus că va semna doar pentru echipa din capitala Italiei.

"Noi nu putem şi nu trebuie să ne rugăm de nimeni să vină la Fiorentina. Aveam o înţelegere, dar jucătorul încă voia să se mai gândească. Dacă sunt alte echipe în spatele deciziei sale, atunci să meargă pe drumul lui", a fost reacţia directorului sportiv al toscanilor, Daniele Prade.

Turul actualei ediţii din Serie A TIM a fost unul dificil pentru Lazio şi Milinkovic-Savic, a cărui decizie de a alege Roma în favoarea Florenţei a părut una greşită, în condiţiile în care Fiorentina s-a aflat în permanenţă în partea a sus de clasamentului, fiind inclusiv lider timp de câteva etape.

În acelaşi timp, formaţia lui Stefano Pioli a avut prestaţii neconvingătoare şi rezultate slabe. Un oarecare reviriment s-a înregistrat în ultimele etape, când Lazio a reuşit să câştige atât pe terenul celor de la Inter Milano, cât şi pe Artemio Franchi. În această din urmă partidă, Milinkovic-Savic a avut şi cea mai bună prestaţie în tricoul biancoceleste.

VIDEO: Golul marcat de Milinkovic-Savic contra Fiorentinei

"Forţă şi simţ al golului. Un talent adevărat. Regrete mari pentru Fiorentina, care l-a scăpat din mână în august în favoarea lui Lotito", a scris Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 7,5 lui Milinkovic-Savic pentru evoluţia din meciul cu Fiorentina. Sârbul a făcut de toate în duelul cu formaţia pregătită de Paulo Sousa şi şi-a încununat jocul excelent în al doilea minut al prelungirilor, când a marcat pentru 2-0. Primul său gol în campionatul italian, înscris după ce a depăşit trei adversari şi a tras fără speranţe pentru Tătăruşanu.

Bucuria a fost una pe măsură. A alergat spre banca Fiorentinei şi a arătat spre singla lui Lazio de pe tricou. Apoi, la finalul partidei încheiate cu victoria oaspeţilor, scor 3-1, a spus că reuşita sa este răsplăta pentru decizia pe care a luat-o vara trecută.