• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Oficialii celor de la Manchester City sunt foarte aproape de a obține semnătura unuia dintre cei mai promițători jucători tineri din Italia. Este vorba despre Alessandro Rossi (19 ani), legitimat în acest moment la Lazio Roma.

Rossi este considerat la ora actuală chiar unul dintre cei mai promițători jucători din întreaga Europă, atacant care a marcat deja nouă goluri în patru meciuri pentru echipa a doua a clubului. În sezonul trecut, Filipo Inzaghi, fratele actualului antrenor al echipei, Simone Inzaghi, l-a chemat pe Rossi la echipa mare pentru meciurile cu Juventus și cu Sampdoria, dar acesta a rămas doar pe banca de rezerve.

Agentul tânărului jucător, Fabio Guardabasso, a spus că scouterii celor de la City l-au urmărit îndeaproape pe Alessandro weekend-ul trecut. Mai mult, Guardabasso a relatat, într-un interviu pentru reputatul jurnalist Di Marzio, că Rossi vrea momentan să debuteze în Serie A TIM.

”Rossi este unul dintre cei mai talentați fotbaliști din lume, la categoria sa de vârstă și sunt deja multe cluburi, printre care și City, care-l vor pe acest atacant. 

Interesul este măgulitor, dar Alessandro este cu picioarele pe pământ și are propriile sale obiective, cum ar fi acela de a-și face debutul în Serie A. Nu este o coincidență faptul că el este căpitanul echipei de tineret și că a avut un rol determinant în cadrul academiei.

Împreună cu cei din conducerea clubului am decis să-l lăsăm să mai crească iar el nu a întârziat să ne răsplătească prin golurile pe care le-a marcat. El a progresat mult în ultima vreme, mai ales psihologic. Își cunoaște cu adevărat potențialul și este un lider”, a spus agentul jucătorului.

În afara lui Sergio Aguero, singurul atacant de rezervă a lui City este Kelechi Iheanacho, fapt pentru care managerul Pep Guardiola dorește să realizeze acest transfer în proxima perioadă de mercato, adică în ianuarie. 

Tehnicianul spaniol a suferit duminică prima sa înfrângere de când se află la City, Manchester fiind învinsă de Tottenham cu 0-2.