• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cyril Thereau a avut parte de un început de sezon dezamăgitor, dar venirea lui Gigi Delneri pe banca lui Udinese i-a priit fostului stelist. Francezul a marcat de cinci ori în ultimele cinci etape, iar Gazzetta dello Sport l-a numit "urmaşul lui Di Natale".

Delneri l-a înlocuit pe Beppe Iachini înaintea meciului pe care Udinese l-a disputat în deplasare cu Juventus. Avea să fie singura partidă cu tehnicianul de 66 de ani pe bancă în care Thereau nu a marcat. În următoarele patru jocuri, francezul de 33 de ani a înscris 5 goluri, iar friulanii au obţinut nu mai puţin de 8 puncte, după ce în precedentele cinci etape luaseră doar un punct.

Atacantul de 33 de ani şi-a început seria excelentă cu o doppietta în victoria cu Pescara (3-1), apoi a marcat câte un gol în meciurile cu Palermo (3-1), Torino (2-2) şi Genoa (1-1).

Astfel, cu 5 goluri în primele 12 etape, Thereau este la cel mai bun început de sezon în Serie A, unde evoluează din 2010, când Chievo l-a transferat de la Charleroi.

În primele două stagiuni petrecute la Udinese, a marcat mereu cel puţin 10 goluri, iar felul în care a început actuala ediţie de campionat face ca această performanţă să îi fie la îndemână pentru al treilea an la rând. La Chievo, cel mai mult a reuşit să puncteze de 11 ori într-un sezon (2012/13), record personal în Italia, egalat anul trecut.

"Aşteptând adevărata explozie a columbianului Duvan Zapata, pentru moment, Thereau a preluat ereditatea lui Di Natale. Aceasta este a treia stagiune a lui Cyril la Udine, unde a semnat până în 2020, devenind, de fapt, înlocuitorul lui Toto Di Natale.

E imposibil să aibă caracteristicile, leadershipul şi, mai ales, capacitatea de a marca pe care le avea Toto, dar francezul a reuşit să explodeze cu Delneri", a scris Gazzetta dello Sport.

Retras la finalul sezonului trecut, Toto Di Natale a marcat nu mai puţin de 209 goluri în Serie A, de patru ori mai multe decât Thereau, care este doar la cota 52. Însă Delneri a ştiut cum să-l facă pe jucătorul care a îmbrăcat tricoul Stelei în urmă cu un deceniu, reuşind să înscrie de 10 ori în 17 prezenţe în Liga 1, să dea ce are mai bun.

"Nu pot să-i mai cer să se sacrifice la fel de mult atunci când nu avem mingea, nu mai e un băiat de 25 de ani", a explicat Delneri. Iar Thereau îl răsplăteşte pe antrenorul său cu goluri care o ajută pe Udinese să se îndepărteze de zona periculoasă a clasamentului.

VIDEO: Cele cinci goluri marcate de Thereau

Meciurile din Serie A TIM pot fi urmărite ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport

Programul complet al canalelor Digi Sport