• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Giovanni Simeone a fost eroul meciului Genoa - Juventus 3-1, în care a reuşit să marcheze o dublă, prima a carierei în Serie A TIM. În acelaşi timp, atacantul de 21 de ani i-a călcat pe urme tatălui său, Diego Simeone, care în aprilie 2000 înscria împotriva bianconerilor un gol care avea să se dovedească decisiv în lupta pentru Scudetto.

"Am vorbit cu tata acum câteva zile şi mi-a spus că e vremea ca un alt Simeone să marcheze împotriva lui Juve", a declarat Simeone jr, la finalul partidei de pe Marassi, în care a înscris de două ori în primul sfert de oră.

Tânărul fotbalist transferat în această vară de la River Plate în schimbul a doar 3 milioane de euro a deschis scorul în minutul 3, când a trimis în poartă din apropiere, la capătul unei faze confuze în careul campioanei Italiei. Zece minute mai târziu, Giovanni Simeone l-a învins din nou pe Gianluigi Buffon, cu o lovitură de cap, după centrarea lui Darko Lazovic.

VIDEO: Rezumat Genoa - Juventus 3-1

Înaintea argentinianului, ultimul jucător de la Genoa care a reuşit o "doppietta" împotriva bianconerilor a fost Marco Rossi, în februarie 2010, într-o partidă pe care Juve a câştigat-o cu 3-2 pe teren propriu.

Totodată, duminică s-au împlinuit 6.084 de zile de când tatăl lui Giovanni Simeone, Diego Simeone, marca împotriva torinezilor. Pe 1 aprilie 2000, pe Delle Alpi, actualul antrenor al lui Atletico Madrid înscria unicul gol al partidei dintre Juventus şi Lazio, iar formaţia din capitala Italiei relansa lupta pentru titlu, pe care avea în cele din urmă să-l câştige dramatic, în ultima etapă.

VIDEO: Golul marcat de Diego Simeone împotriva lui Juventus

De altfel, Cholo a ţinut să marcheze momentul şi a postat pe contul său de Facebook un colaj foto cu el şi fiul său sărbătorind aproape identic golurile marcate împotriva lui Juventus. Aşa tată, aşa fiu!

Concluzia i-a aparţinut însă tot lui Simeone jr: "Este de departe cea mai fericită zi a carierei mele!".