FOOTBALL : Atletico de Madrid vs Girona CF - La Liga EA Sports à Barcelone
Antoine Griezmann și-a dat acordul și semnează contractul
georgina rodriguez
Foto Decizia pe care a luat-o rapid Georgina, după ce Ronaldo a vrut să bată un arbitru
gigi becali
Gigi Becali, numit ”antrenorul anului”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Ronaldo, favorit să ia trofeul prin care l-ar egala pe Messi: "Am avut cel mai bun sezon al carierei!"

23.08.2016, 23:08

Cristiano Ronaldo, câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid și campion european cu Portugalia în această vară, este unul dintre cei 3 finaliști pentru premiul acordat celui mai bun jucător din Europa în sezonul 2015-2016 (UEFA Best Player in Europe Award), alături de colegul său de la Real Madrid, Gareth Bale și de Antoine Griezmann, de la Atletico.

cristiano ronaldo-2
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Jurnalistul Digi Sport Ștefan Lecca este cel care a votat din partea presei din România și a realizat interviuri cu cei 3 finaliști. Mai jos le puteți citi pe cel cu Cristiano Ronaldo și Antoine Griezmann, iar pe cel cu Bale într-un articol anterior.

Cristiano Ronaldo încă nu a jucat după accidentarea suferită în primele minute ale finalei Campionatului European. A ratat Supercupa Europei și debutul în noul sezon de La Liga (2-0 pe terenul lui Real Sociedad), dar antrenorul Zinedine Zidane speră să îl aibă cât mai curând la dispoziție.

Ronaldo și Griezmann s-au întâlnit în campionat, în finala Ligii Campionilor și pentru scurt timp în finala Campionatului European. Au fost cei mai buni marcatori ai echipelor lor: 35 de goluri în campionat la Real și 3 la Euro pentru Cristiano Ronaldo, în timp ce Griezmann a avut 22 de reușite în campionat la Atletico și 6 la Euro, unde a fost golgheterul competiției.

Este a șasea ediție a UEFA Best Player in Europe Award, premiu care se acordă celui mai bun fotbalist de la un club din Europa. Voturile sunt exclusiv din partea jurnaliștilor, după vechiul sistem de la Balonul de Aur: în prima rundă votează cei 54 de jurnaliști sportivi care fac parte din țările membre UEFA (jurnalistul Digi Sport Ștefan Lecca reprezentând România) votează cei mai buni 3 jucători (primul are 5 puncte, al doilea are 3 și ultimul are unul). Apoi, primii 3 în topul punctajelor ajung în finală. Votul final le aparține tot jurnaliștilor sportivi din țările membre UEFA și se efectuează electronic, în timpul ceremoniei de prezentare a câștigătorului.


Cristiano Ronaldo a câștigat trofeul o dată, pentru sezonul 2013-2014, când de asemenea câștigase Liga Campionilor cu Real Madrid, iar dacă ar reuși și de această dată l-ar egala pe Messi, singurul care și l-a trecut de două ori în palmares (2010-2011 și 2013-2014). Ceilalți doi laureați de până acum au fost Andres Iniesta (2011-2012) și Franck Ribery (2012-2013).

Pentru Griezmann, câștigarea UEFA Best Player in Europe Award ar fi o premieră.

Interviul cu Cristiano Ronaldo

Î: Cum te simți să fii nominalizat printre cei mai buni 3 jucători din Europa?
Cristiano Ronaldo: Văd nominalizarea ca pe un privilegiu. De când a apărut acest premiu, am fost aproape mereu implicat. Cred că am fost nominalizat la 3 ediții, dacă îmi amintesc corect, așa că este o onoare. E un semn că am avut un sezon extraordinar, atât la nivel individual, cât și colectiv, câștigând Liga Campionilor cu Real Madrid și evident că e un moment frumos al carierei și sunt fericit.

Î: Privind înapoi la acest sezon, care a fost cel mai important moment?
Cristiano Ronaldo: A fost un an care a avut puțin din toate. Nu am început prea bine sau, mai bine zis, nu am pornit așa cum am fi vrut, dar l-am încheiat bine și asta a fost cheia întregului sezon. Cred că, odată cu venirea lui Zinedine Zidane, s-au îmbunătățit multe aspecte.
Am reușit să câștigăm Liga Campionilor, iar pe plan personal am devenit golgheterul competiției pe parcursul către cucerirea trofeului, așa că se poate să fi fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei mele.

Î: În aceeași notă, cum ai clasa acest ultim sezon în relație cu restul carierei tale?
Cristiano Ronaldo: În ceea ce privește trofeele, a fost poate cel mai bun din carieră. După câștigarea Ligii Campionilor, triumful de la Campionatul European alături de naționala țări mele a marcat un an extraodinar pentru mine. În materie de trofee a fost cel mai înalt nivel, nu am avut niciun an mai bun. Același lucru se poate spune atât pe plan colectiv, cât și individual, fiindcă am fost golgheterul Ligii Campionilor și am avut un bun Campionat European și am reușit să câștigăm două trofee importante.

Î: Cât de mult ar însemna pentru tine să câștigi trofeul acordat celui mai bun jucător din Europa?
Cristiano Ronaldo: Ar fi ceva foarte important pentru mine. Este cu siguranță un trofeu individual, dar cel mai important este că am câștigat trofee cu echipa.

Interviul cu Antoine Griezmann

Î: Cum te simți să fii printre cei 3 nominalizați pentru premiul de cel mai bun jucător din Europa?
Antoine Griezmann: Am fost foarte fericit și foarte mândru. Înseamnă că sunt pe un drum bun pentru a ajunge printre cei mai buni. Trebuie să merg pe această cale, să continui să muncesc din greu și să îi bucur pe oameni atunci când joc. Fără să par arogant, cred că îl merit, fiindcă am avut un sezon extraordinar cu echipa de club și cu echipa națională. Poate că merit să câștig premiul.

Î: Anul trecut au fost multe momente bune, de neuitat, dar și unul rău. Care a fost cel mai important?
Antoine Griezmann: Cred că toate meciurile câștigate, dar în special sfertul de finală și semifinala Ligii Campionilor. Apoi tot Campionatul European, fiindcă a avut loc în Franța - a fost minunat, dar din păcate nu pentru noi nu vom mai avea parte de această experiență. Am fost foarte impresionați și cred că și fanii au fost.

Î: A fost cel mai bun sezon al tău ca jucător?
Antoine Griezmann: Cred că da, dar sper că e doar începutul, sper să vină mai multe goluri, pase decisive și - de ce nu? - și mai multe trofee.

Î: Ce ar însemna pentru tine câștigarea trofeului acordat celui mai bun jucător din Europa?
Antoine Griezmann: Ar însemna că mă apropii de obiectivul meu, care e să fiu printre cei mai buni jucători. Pentru asta trebuie să continui să muncesc din greu și să mă bucur de lucrurile care se petrec pe teren și în afara lui.

Etichete: cristiano ronaldo , ronaldo messi , antoine griezmann , ronaldo griezmann , trofeu ronaldo , uefa best player in europe award , uefa best player in europe award digi sport , exclusiv cristiano ronaldo , exclusiv ronaldo real , exclusiv ronaldo , uefa best player in europe award digi sport cristiano ronaldo , griezmann uefa best player in europe award , antoine griezmann digi sport , exclusiv antoine griezmann , exclusiv griezmann


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Recomandările redacției
gigi becali
Gigi Becali, numit ”antrenorul anului”

Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Când își va afla Manchester City pedeapsa pentru cele 115 capete de acuzare, dacă e găsită vinovată
Manchester, UK, May 2022: The flag of Manchester City Football Club waving in the wind on a clear day. Manchester F.C. is a professional football club
Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Citește și
Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"
ozil
Cristiano Ronaldo a câștigat procesul și trebuie să primească 10 milioane de euro imediat!
Screenshot 2024-04-17 at 22.11.33
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
A venit decizia: Cristiano Ronaldo, pedepsit de arabi după ce a vrut să-l bată pe arbitru!
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”