• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Stadionul Steaua este unul dintre cele 4 arene din București care vor fi modernizate în vederea Campionatului European din 2020, iar stadionul din Ghencea a fost deja predat către Companiei Naționale de Investiții, cea care se va ocupa de reconstrucție.

Deși nu au apărut fotografii oficiale cu proiectul noii arene, suporterii de la ”Asociația Steliștilor 1947” au postat pe contul lor de Facebook o fotografie cu proiectul noului stadion Steaua, specificând însă că nu este una oficială. Arena arată spectaculos și seamănă cu stadionul celor de la Lyon.

Noua arenă va avea 31.000 de locuri, cu tribunele reconstruite (cu 3000 peste capacitatea vechiului stadion) și va fi gata în toamna lui 2019.

În urma consultărilor dintre MApN și CNI, având în vedere scenariile studiate, a fost aleasă varianta de demolare totală a stadionului și repoziționarea acestuia în cadrul incintei, fapt care va duce la optimizarea fluxurilor și a spațiilor de acces. Demolarea actualei arene ar urma să înceapa în primăvara anului 2018.

Stadionul Steaua a fost inaugurat în aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua - OFK Belgrad, scor 2-2. La începutul deceniului 9 au început lucrările instalației de nocturnă, aceasta fiind inaugurată pe 14 august 1991, la un meci Steaua-FC Bacău, scor 4-1.

În 1996, arena din Ghencea a fost modernizată în totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune; cantonamentul jucătorilor de sub tribuna a doua a fost renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilităţile au fost aduse la standardele vremii. Ultimul meci care s-a disputat în Ghencea a avut loc în martie 2015. Steaua învingea atunci pe Viitorul, scor 4-1.

În vederea EURO 2020, nu mai puțin de patru stadioane trebuie modernizate. Este vorba despre arenele din Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare și Arcul de Triumf.

sursa foto: Facebook/AsociațiaSteliștilor1947

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT