• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a confirmat marţi cele cinci candidaturi depuse de şeicul Salman, Prinţul Ali, Gianni Infantino, Jerome Champagne şi Tokyo Sexwale, cu o lună înainte de alegerile pentru preşedinţia forului mondial, prevăzute pe 26 februarie la Zurich.

Reprezentanţii celor 209 federaţii afiliate la FIFA vor alege pe 26 februarie succesorul lui Joseph Blatter, suspendat 8 ani pe 21 decembrie de către Comisia de Etică a FIFA.

Comisia electorală a admis oficial cele cinci candidaturi: şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, 50 ani, preşedintele Confederaţiei asiatice, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, 62 ani, prinţul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, 40 ani, fost vicepreşedinte al FIFA, francezul Jerome Champagne, 57 ani, fost secretar general adjunct al FIFA, şi italo-elveţianul Gianni Infantino, 45 ani, secretar general UEFA.

Cele cinci candidaturi au fost deja validate în luna noiembrie în urma unei anchete de integritate condusă de Comisia de Etică a FIFA.

Michel Platini, preşedintele UEFA, s-a retras din cursă la începutul lunii ianuarie, din cauză că nu avea timpul necesar pentru a epuiza recursurile angajate împotriva suspendării de 8 ani din fotbal dictată de Comisia de Etică. Francezul a fost suspendat din cauza unei plăţi de 1,8 milioane euro primite de la Joseph Blatter în 2011, pentru servicii de consultanţă derulate între 1999 şi 2002.

La 30 mai 2015, Blatter a fost reales în fruntea FIFA, dar şi-a anunţat demisia după câteva zile, FIFA căzând în cea mai neagră perioadă din existenţa sa, după ce zeci de actuali şi foşti oficiali au fost reţinuţi sau anchetaţi pentru diverse fapte de corupţie.