• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Federaţia Română de Fotbal a reiterat, la sediul UEFA, susţinerea candidaturii lui Gianni Infantino la preşedinţia FIFA, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, citat de site-ul acestui for.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi secretarul general, Radu Vişan, au fost invitaţi la Nyon pentru o reuniune a tuturor conducerilor de asociaţii europene. Întâlnirea a avut loc vineri, în ziua în care Comitetul Executiv al UEFA a fost programat pentru o nouă sesiune de discuţii.

"Am transmis clar la UEFA mesajul nostru de susţinere pentru candidatura domnului Infantino, reiterând public argumentele care au fundamentat decizia noastră. Rămânem constanţi în susţinerea viziunii şi strategiei bazate pe valori împărtăşite de noi", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

La rândul său, Radu Vişan a afirmat: "S-a stabilit că nu vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia FIFA până când nu se vor finaliza toate procedurile TAS referitoare la situaţia domnului Michel Platini. Comitetul Executiv al UEFA a decis să ţină cont de dreptul domnului Platini de a se apăra în faţa instanţelor sportive". Radu Vişan a completat: "Totuşi, s-a propus ca în situaţia în care procedurile la TAS vor dura mai mult de câteva luni, să se declanşeze alegeri pentru preşedinţia UEFA".

"Conducerea fotbalului european va fi asigurată de Comitetul Executiv şi Administraţia UEFA, iar dacă domnul Gianni Infantino va deveni preşedinte FIFA, atunci va fi numit un nou secretar general UEFA până la alegerea unui nou preşedinte sau până la revenirea în funcţie a domnului Platini", a adăugat secretarul general al FRF.

La întâlnirea conducătorilor federaţiilor din Europa, Gianni Infantino şi-a prezentat programul de candidatură la preşedinţia FIFA. Noul conducător al forului mondial va fi ales pe 26 februarie 2016, cu ocazia desfăşurării la Zurich a Congresului Extraordinar FIFA.

Decizia susţinerii lui Gianni Infantino a fost supusă la vot şi aprobată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.