• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

2016 ar putea fi anul care să aducă pe scena fotbalului mondial noi vedete și cotidianul britanic Daily Mail a ales 10 tineri jucători care pot străluci. Ianis Hagi a fost și el nominalizat, alături de tineri de la Barcelona, Arsenal sau Manchester United.

În vârstă de 17 ani, împrumutat de Fiorentina la Viitorul, echipa unde practic a crescut, Ianis a devenit în acest sezon de Liga 1 nu doar un titular regulat în formația antrenată de tatăl său, ci și căpitan al revelației campionatului intern. “Nu trebuie să fii român ca să apreciezi minunatul talent al lui Gheorghe Hagi din perioada când juca, iar acum fiul său speră să atingă același succes. După ce a absolvit Academia tatălui său, Ianis a jucat și a fost căpitan al pretendentei la titlu Viitorul, înainte de a trece, pentru un milion de euro, la Fiorentina. A continuat să joace pentru Viitorul și sunt semne care amintesc de tatăl său, atunci când joacă în rolul numărului 10.”, este descrierea făcută de englezi lui Hagi junior.

Alături de Ianis, pe lista publicației britanice se mai află fundașul central olandez în vârstă de 17 ani Timothy Fosu-Mensah, de la Manchester United, sud-coreeanul Lee Seung-Woo, de la Barcelona (17 ani, atacant), Angel Correa, de la Atletico (Argentina, 20 de ani, atacant), Donyell Malen, de la Arsenal (Olanda, 16 ani, atacant), Julian Brandt, de la Leverkusen (Germania, 19 ani, extremă), Gianluigi Donnarumma, de la Milan (Italia, 16 ani, portar), Joshua Kimmich, de la Bayern (Germania, 20 de ani, mijlocaș), Abdelhak Nouri, de la Ajax (Olanda, 18 ani, mijlocaș) și Marco Asensio, de la Espanyol (Spania, 19 ani, extremă).

19 meciuri a jucat Ianis Hagi în acest sezon de Liga 1, în 12 fiind căpitanul Viitorului