• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Răzvan Lucescu a vorbit pentru prima dată despre proiectul Primăriei Sectorului 1, care a preluat brandul Rapid. Deși face parte din istoria giuleștenilor, reușind să ducă echipa în sferturile de finală ale Cupei UEFA, cea mai mare performanță din istoria clubului, Lucescu jr. nu a fost contactat de nimeni pentru a se implica în proiect.

”Nu sunt implicat în niciun proiect la Rapid, nu am fost contactat de nimeni, nu m-a sunat nimeni să-mi ceară vreun sfat. Eu am și plecat de acolo în 2012, trist, amărât, pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Am simțit că lucrurile vor merge din ce în ce mai rău.

Eu am ieșit din contextul fotbalului românesc în ultima perioadă. Le doresc ca acest proiect să se realizeze, dar nu este simplu deloc. Eu am mai spus, fotbalul românesc are nevoie de Rapid, dar și de celelalte echipe care au dispărut”, a declarat Răzvan Lucescu, la Digi Sport Matinal.

Începând cu data de 19 iulie 2017, Primăria Sectorului 1 a primit dreptul de a folosi până la licitația organizată pentru cedarea brandului Rapid, sigla, culorile și denumirea triplei campioane a României.

Pentru asta, autoritățile locale vor achita suma de 5.000 de euro lunar până când va avea loc licitația pentru cedarea brandului Rapid. Licitația ar urma să aibă loc în luna septembrie și anume după începerea campionatului, iar în cazul în care nu va fi revendicată de Primăria Sectorului 1, eventualul câștigător va putea folosi brandul de abia din sezonul 2018-2019. Din acest sezon ar putea să-l folosească doar după o eventuată asociere cu Primăria Sectorului 1.

Rapidul s-a înfiinţat în 1923 şi şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Imediat după dispariţia trupei din Giuleşti s-au înfiinţat AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele Rapidului. Ambele au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în divizia a patra.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT