• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Caz ciudat în România. O partidă a fost pierdută de ambele echipe cu 3-0, după ce jucătorii l-au bruscat pe arbitrul Cohal Mitriţă. Nici centralul nu a scăpat de sancţiuni, el fiind reţinut de la delegări pentru patru etape.

Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Botoşani a luat o decizie probabil unică în lume. Vârfu Câmpului şi Sănătatea Dărăbani au pierdut la masa verde disputa directă, după ce fotbaliştii ambelor echipe s-au răzbunat pe arbitrul meciului. Cohal Mitriţă a întrerupt disputa în minutul 64, anunţă stiri.botoşani.ro, considerând că integritatea fizică îi este pusă în pericol. Scorul era 2-1 pentru gazde, însă deciziile centralului au fost contestate de ambele formaţii. Concret, în prima repriză el nu ar fi acordat un penalty pentru gazde, astfel că un jucător de la Vârfu Câmpului a ţinut să îşi facă singur dreptate: el l-ar fi scuipat, înjurat şi bruscat pe Mitriţă şi a scăpat fără vreo sancţiune disciplinară.

Cu jumătate de oră înainte de final, Mitriţă a acordat o lovitură de pedeapsă pentru gazdele partidei, motiv ca fotbaliştii de la Dărăbani să îi ceară socoteală. Ei l-ar fi încercuit pe arbitru, pentru ca apoi să îl îmbrâncească de mai multe ori. La intervenţia tuşierului, Mitriţă a anulat penalty-ul, atrângându-şi din nou furia gazdelor, care l-au luat la o nouă "repriză" de pumni.

Speriat şi considerând că integritatea fizică i-a fost pusă în pericol, arbitrul a fluierat în minutul 64 finalul jocului. Comisia de Disciplină a decis ca partida în cauză să fie pierdută de ambele echipe, dar l-a reţinut de la delegări şi pe arbitru. Acestuia i s-au imputat mai multe greşeli, dar şi lipsa de autoritate avută.