• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Aurelia Dobre, campioană mondială absolută, a fost inclusă în Hall of Fame. Românca li s-a alăturat astfel Nadiei Comăneci şi lui Octavian Bellu în galeria legendelor.

Aurelia Dobre, prima gimnastă din România care a cucerit titlul mondial la individual compus, a fost inclusă  în "International Hall of Fame". Ceremonia, la care a fost prezentă şi Nadia Comăneci, a avut loc la Oklahoma. Dobre, triplă medaliată cu aur la Rotterdam, în 1987, este astfel a 10-a personalitate din gimnastica românească inclusă în galeria legendelor.

Nadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Daniela Silivaș, Simona Amânar, Octavian Bellu, Lavinia Miloşovici şi Gina Gogean au primit deja această distincţie.

Aurelia Dobre, care are 42 de ani, a cucerit o singură medalie olimpică în carieră, argint cu echipa, la Seul, în 1988, trecându-și în palmares, în afara titlurilor mondiale de la Rotterdam și un argint mondial cu echipa la Stuttgart, în 1989, precum și două medalii de bronz, tot la Rotterdam, în 1987, la sărituri și sol.

Alături de Aurelia Dobre, o singură româncă a mai cucerit titlul de campioană mondială absolută, Maria Olaru, la Tianjin, în 1999.

Sursă foto: facebook.com/aurelia.dobre.23