• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cătălina Ponor s-a întors acasă cu cele două medalii de bronz cucerite la Campionatele Europene de la Berna. Deşi s-a antrenat la sol doar trei săptămâni, gimnasta a reuşit să urce pe podiumul continental.

"Mi-a fost dor de medalii. Se putea mult mai bine. Din păcate, greşelile au fost făcute, dar m-am întors acasă şi am să elimin tot ce am greşit. În finala de la sol am simţit că a fost un fel de finală olimpică, deci a fost o finală destul de grea", a spus Ponor.

"Este realmente un om excepţional şi cu o determinare cum poate puţini o au în sport şi cred că asta face diferenţa între un sportiv de performanţă şi un campion, iar Cătălina a dovedit că este o campioană", a comentat şi Andreea Răducan, team managerul României.

Medaliată cu aur la ultimele două ediţii ale Campionatului European, echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul 6 la Berna. Fetele antrenate de Lucian Sandu rataseră însă anul acesta calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Există în continuare greşeli, sunt emoţii şi suntem oameni şi este normal să le facem, dar fetele au crescut din punct de vedere valoric, ca echipă", a adăugat Ponor.

"Ideal ar fi să ne adunăm cu toţii şi să ne gândim ce putem face bun de-acum încolo şi cum ne putem aduna ca să revenim, pentru că un pic am pierdut contactul cu cei mai buni", a încheiat Răducan.

Următoarea ediţie a Campionatelor Europene va fi găzduită la Cluj-Napoca, între 19 şi 24 aprilie 2017.