• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Gimnastele antrenate de Lucian Sandu vor încerca, duminică, să profite de ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio. Andreea Răducan şi Sandra Izbaşa au aşteptări mari de la Cătălina Ponor. "Notele Cătălinei contează foarte mult, poate trage echipa în sus", a spus campioana olimpică de la Londra.

Echipa feminină de gimnastică a României se află în faţa celui mai important concurs din acest an - test-event-ul de la Rio, ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice.

"Tricolorele", care nu vor putea miza pe Larisa Iordache, aflată în recuperare, trebuie să se claseze, duminică, pe unul dintre primele patru locuri la concursul la care vor avea ca adversare Brazilia, Franța, Belgia, Germania, Australia, Coreea de Sud şi Elveția.

Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică de la Atena, este cea mai experimentată gimnastă din lotul României.

"Тrebuie să-şi facă integralele exact aşa cum le antrenează şi apoi vin şi medaliile. Ne dorim să fie sănătoasă şi să facă trei aparate, pentru că până la urmă, notele Cătălinei contează mult în echipă şi ar putea trage echipa în sus cu ele", crede Sandra Izbaşa.

"Мă aşteptam de la Cătălina să se adune şi să se mobilizeze astfel încât să facă un exerciţiu bun, ştie şi ea că singurul aparat pentru care a mers este bârna şi pe acela trebuie să îl valorifice la maximum.

E o sportivă cu experienţă, dar chiar şi o sportivă completă şi cu rezultate excepţionale, după o pauză de câţiva ani tot are fluturi în stomac şi emoţii înainte să intre în sala de concurs", a completat Andreea Răducan.

Tragerea la sorţi nu le-a fost favorabilă româncelor, care au fost repartizate în prima subdiviziune şi vor deschide concursul. Mai mult, gimnastele antrenate de Lucian Sandu vor începe la paralele.

"Important este ca fetele să aibă un moral bun, pentru că dacă vom pleca învinse deja, gândindu-ne că oricum e complicat să ne calificam la Rio, deja pierdem din start lupta.

Еu în continuare îmi păstrez optimismul şi cred că fetele ar trebui să înveţe din lecţiile trecute, au văzut cât le-au dat de furcă ratările. Deşi a ratat una, nu trebuie să abandonezi lupta, se termină concursul la ultima gimnastă, la ultimul aparat", a spus Andreea Răducan.

La test-event, gimnastele se vor înfrunta şi pentru cele 35 sau 36 de locuri disponibile în întrecerile individuale la Jocurile Olimpice. Numărul final va fi decis de rezultatele din competiţia pe echipe.