• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 15:35 - Din fericire, accidentarea suferită de Laurenţiu Nistor la bară fixă nu este una gravă. Preşedintele FRG, Adrian Stoica, a precizat că gimnastul a suferit doar o contractură.

"Nu este nimic grav, Laurenţiu are din ce am înţeles doar o contractură la spate. El a rămas nemişcat pentru că şocul respirator a fost destul de dur la contactul cu salteaua. Dar, după cum am spus, este bine din informaţiile pe care le am până în acest moment", a declarat Stoica, pentru Agerpres.

Accidentarea a survenit chiar în faţa lui Stoica, acesta plecând din sală pentru a se interesa de situaţia sportivului. 

Medicii au decis să îi imobilezeze gâtul lui Nistor, care a petrecut câteva minute nemişcat pe saltea, înainte de a fi scos din sală în aplauzele publicului şi transportat la spital. 


Ghinion pentru delegaţia României, la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj. Primul reprezentant al ţării noastre intrat în concurs, Laurenţiu Nistor, s-a accidentat la coloana vertebrală, după ce a căzut în timpul exerciţiului din calificări de la bară fixă.

Gimnastul român a căzut la doar câteva secunde după ce a început exerciţiul, după ce i-a scăpat mâna dreaptă de pe aparat, şi s-a lovit la coloana vertebrală.

A fost nevoie de intervenţia echipei medicale a competiţiei, care a adus şi o targă lângă saltea, dar sportivul s-a putut mişca singur, fără a mai continua, însă, exerciţiul.

Nistor urma să mai intre în calificări şi la paralele, dar rămâne de văzut dacă va mai continua competiţia în urma accidentării.

Ceilalţi sportivi români care concurează joi, în subdiviziunile 2 şi 3, sunt: bară fixă - Vlad Cotuna; sol – Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong; cal cu mânere – Adelin Kotrong, Andrei Ursache, Cristian Băţagă; sărituri – Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Marian Drăgulescu şi paralele – Vlad Cotuna.

Concursul feminin începe joi, când au loc calificările, România fiind reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan.