• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Larisa Iordache s-a operat după accidentarea la mână. Sportiva noastră ar putea participa la Olimpiada de la Rio dacă echipa României va termina în primele 4 la turneul preolimpic.

Larisa Iordache s-a întors în ţară după operația de la Viena. În timpul unui antrenament la bârnă, a suferit o fractură de metacarp, la unul dintre degetele mâinii stângi. Cea mai valoroasă gimnastă română a momentului va fi indisponibilă 6 săptămâni şi nu va putea ajuta echipa României la turneul preolimpic de la Rio, programat între 16 şi 18 aprilie.

”Acum urmează o perioadă de recuperare, din păcate. Doar să-mi revin la forma pe care am avut-o până acum și sper să fie totul bine. Îmi făcusem un antrenament foarte foarte bun și chiar mă simțeam super în formă, dar s-a întâmplat. Mai mult am plâns de șocul pe care l-am avut și de ciudă, pentru că durerea trece, nu contează.

Nu renunț, pentru că gimnastica e viața mea. Dacă renunți la ceea ce îți place să faci, cred că este ceva mai rău decât să ai o accidentare în viața ta”, a declarat Larisa Iordache, la revenirea în România.

Larisa le va ţine pumnii colegelor de la naţională. Echipa României a ratat pentru prima oară în istoria recentă calificarea directă la Jocurile Olimpice după ce la Campionatul Mondial din Glasgow a terminat abia pe poziţia a 9-a.

„Eu sper ca ele să lupte, voi fi alături de ele, de echipă și sper din tot sufletul să fie puternice, să gândească pozitiv, pentru că atunci vor veni lucrurile pozitive asupra noastră.

Orice este posibil, trebuie doar să speri și să ai încredere în tine”, a mai spus Larisa.

La turneul preolimpic de la Rio, România trebuie să termine în primele 4 echipe, din cele 8 participante, pentru a-şi asigura biletele pentru Rio. Larisa Iordache este deja calificata la Olimpiada, la individual.