• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorul coordonator Nicolae Forminte a declarat că lotul naţional de gimnastică de la Deva are nevoie de o echipă specializată în medicina sportivă, dar această problemă nu poate fi rezolvată în absenţa unor venituri motivante pentru specialiştii în cauză.

”Eu sper ca foarte curând, împreună cu Federaţia Română de Gimnastică, să găsim soluţia pentru rezolvarea acestui impediment. În Bucureşti s-ar găsi medici. Probabil că a determina un medic să vină la Deva înseamnă un efort suplimentar”, a afirmat Forminte.

Antrenorul lotului naţional de gimnastică a menţionat că va încerca să se implice şi direct în rezolvarea problemei echipei medicale, prin intermediul Fundaţiei ForGym, pe care o patronează, în ideea găsirii unei modalităţi de suplimentare a veniturilor acestor specialişti.

”Singura variantă este ca prin intermediul Fundaţiei ForGym să găsesc oameni care să înţeleagă realitatea şi să vină alături de fundaţie, pentru ca aşa să putem motiva un medic, un asistent medical, un maseur, un kinetoterapeut să vină să se alăture acestei activităţi”, a explicat Nicolae Forminte.

Lotul naţional de gimnastică se antrenează acum la Deva, iar autorităţile au promis deja sprijin echipei pentru asigurarea condiţiilor optime de pregătire a sportivelor.

Agerpres