• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sala Polivalentă din Cluj va găzdui, începând de miercuri, 19 aprilie, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din 2017. Marile speranțe ale României se leagă de Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu, iar obiectivul este câștigarea a două sau trei medalii.

La întrecerile programate la Cluj între 19-23 aprilie participă 274 de gimnaşti, de la 37 de federaţii europene, între aceştia numărându-se trei campioni olimpici de la Rio 2016 - Oleg Verniaiev (paralele şi vicecampionul olimpic din 2016 la individual compus) Eleftherios Petrounias (inel) şi olandeza Sanne Wevers (bârnă) se vor alinia la start.

Lor li se vor adăuga şi alţi medaliaţi de la Rio, dar şi alţi doi foşti campioni olimpici la alte ediţii - maghiarul Krisztian Berki (cal cu mânere, Londra 2012) şi Cătălina Ponor (triplă campioană olimpică la Atena 2004).

Programul competiţiei

Miercuri 19 aprilie – Calificări masculin;
Joi 20 aprilie – Calificări feminin;
Vineri 21 aprilie – Finale individual compus, masculin şi feminin;
Sâmbătă 22 aprilie – Finale pe aparate, masculin (sol, cal, inelee) şi feminin (sărituri, paralele);
Duminică 23 aprilie – Finale pe aparate, masculin (sărituri, paralele, bară) şi feminin (bârnă, sol).

Loturile României

Masculin: Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Laurențiu Nistor, Andrei Ursache. Antrenori – Ionuţ Corlaci, Ioan Suciu, Vasile Vug;
Feminin: Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor. Antrenori – Nicolae Forminte, Claudiu Moldovan, Matei Stănei, Liliana Cosma
Medic – Mihaela Dobranici, paramedici: Razvan Spirescu, Ciprian Resiga; Arbitri – Eugen Caţean, Angela Cacovean

Înscrierile pe aparate ale gimnaştilor români

Masculin
Sol – Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan;
Cal cu mânere – Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor;
Sărituri – Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Robert Ghiuzan;
Paralele – Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor;
Bară - Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor

Feminin
Sărituri – Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache;
Paralele – Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache;
Bârnă – Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor;
Sol – Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor

"Conform Regulamentului schimbări în ceea ce priveşte nominalizarea sportivilor se pot face până cu 24 de ore înaintea concursului oficial", au specificat organizatorii.

Aproximativ 5.000 de bilete au fost puse în vânzare pentru fiecare finală din cadrul Campionatului European de la Cluj-Napoca, adică cele două de la individual-compus (feminin şi masculin, care vor avea loc în aceeaşi zi) şi alte două pe aparate, tot feminin şi masculin (în zile diferite).

Un abonament valabil în toate zilele de concurs, ca şi cel oferit de Marian Drăgulescu, a costat între 180 şi 280 de lei, în funcţie de categorie.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate din rețeaua MyTicket.ro sau de la casa de bilete a Sălii Polivalente, iar programul complet al competiției se găsește pe site-ul web clujeurogym2017.ro.

La competiţia de la Cluj-Napoca vor participa 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

După antrenamentele oficiale desfășurate luni și marți la Sala Polivalentă din Cluj, miercuri va începe competiţia, cu calificările masculine, urmate joi de cele feminine. Vineri se vor decerna primele medalii, în urma finalelor la individual-compus, feminin şi masculin, iar sâmbătă şi duminică sunt programate finalele pe aparate, de asemenea la ambele categorii.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Sursa foto: facebook.com/iordachelarisa