• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Medalia de argint obținută de Marian Drăgulescu la ultima ediție a Campionatelor Mondiale nu l-a surpins pe Marius Urzică. Singurul campion olimpic din gimnastica românească, Urzică este de părere că Drăgulescu are toate șansele să îi calce pe urme la ediția de la Rio, de anul acesta.

"Îl cunosc pe Marian Drăgulescu foarte bine, este foarte ambițios, și-a dorit mult acest lucru, de a ajunge la încă o Olimpiadă și cred că acum va avea o evoluție mult mai bună, atât la sol, cât și la sărituri. Eu sper că, o dată ce eu am devenit campion olimpic, gheața s-a spart și să urmeze și Marian și, de ce nu, și ceilalți colegi ai lui să ia aur olimpic", a spus Urzică pentru Digi Sport.

Echipa masculină de gimnastică a României s-a clasat pe locul 14 la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, ratând astfel calificarea la Jocurile Olimpice. Urzică speră că băieții vor obține, totuși, biletele pentru Rio, la turneul preolimpic.

"Nu este nimic pierdut, eu cred că încă au șanse și, cu toți băieții refăcuți, cu toți băieții sănătoși, vor fi mult mai puternici. Dacă nu se va rata, au toate șansele de a se califica. Indiferent ce se va întâmpla, trebuie să lupte până la capăt, să joace ultima carte și cred că vor reuși", este convins Urzică.

Fost antrenor la lotul național, Marius Urzică antrenează, de un an și jumătate, o grupă de juniori în Qatar, la Doha. El nu exclude o revenire în gimnastica românească. "Nimic nu este exclus, n-am stabilit câți ani voi sta acolo, la un moment dat probabil că am să mă întorc. O să văd cum decurg lucrurile și ce se mai întâmplă și în țară, totodată".

Marius Urzică a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, la cal cu mânere.