• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Federaţia internaţională de motociclism (FIM) a confirmat marţi decizia Direcţiei de cursă de la Sepang, care l-a penalizat pe italianul Valentino Rossi cu 3 puncte pe licenţa sa de pilot şi care va fi nevoit să plece de pe ultima poziţie a grilei la MP al Valenciei, ultima cursă a sezonului, decisivă pentru soarta titlului mondial.

Rossi, de la echipa Yamaha, lider în clasamentul piloţilor cu 7 puncte în faţa lui Jorge Lorenzo, a fost penalizat cu 3 puncte din cauza manevrei care a dus la căderea lui Marc Marquez în MP al Malaeziei, care adăugate unui alt punct de penalizare din acest an, duc la un total de 4 puncte penalizare, sinonim cu retrogradarea pe ultimul loc al grilei de start al următoarei curse.

FIM a descris, într-un comunicat, incidentul dintre Rossi şi Marquez: "Valentino Rossi a lăsat intenţionat deschisă trasa sa în virajul 14, forţând celălalt pilot să iasă din trasa sa şi să ducă la un contact între ei, care a cauzat căderea celuilalt pilot. Aceasta acţiune este considerată ca un act de pilotaj iresponsabil care pune în pericol ceilalţi concurenţi şi reprezintă prin urmare o încălcare a articolului 1.21.2 al Regulamentului Marilor Premii din Campionatul Mondial".

Rossi şi Marquez şi-au prezentat fiecare versiunea în faţa Direcţiei de cursă şi au revăzut imaginile video ale incidentului.

FIM a explicat că recursul lui Rossi la Comisariatul FIM împotriva deciziei Direcţiei de cursă a fost primit, dar acesta nu a avut succes şi penalizarea a rămas în vigoare. Sancţiunea rămâne astfel definitivă, pentru că regulamentul prevede ca nu mai există cale de atac atunci când Comisariatul FIM confirmă o decizie anterioară a Direcţiei de cursă.

Ultima cursă din acest sezon se va desfăşura la Valencia, pe 8 noiembrie, şi va putea fi urmărită ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

VIDEO Incidentul dintre Rossi și Marquez