• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo, campionul mondial en titre la clasa MotoGP cu Yamaha, a explicat decizia sa de a semna pentru Ducati din sezonul viitor prin faptul că simţea nevoia unei schimbări şi a altor provocări.

Lorenzo, 28 ani, campion mondial la clasa regină în 2010, 2012 şi 2015, a semnat un contract pe doi ani cu marca italiană Ducati începând cu 2017. Spaniolul colaborează cu Yamaha din 2008 şi de atunci a câştigat trei titluri mondiale, 41 de curse şi 99 de podiumuri în 141 de Grand Prix-uri.

"Simţeam nevoia unei schimbări, a unei noi provocări în cariera mea, plănuirea unor noi obiective şi menţinerea ambiţiilor mele la cel mai înalt nivel. Cu Yamaha am câştigat mai mult decât îmi imaginam. Ceea ce va fi în viitor este imprevizibil, dar acum vreau să mă bucur de aceste ultime 15 curse cu Yamaha şi să încerc să câştig un nou titlu, unicul meu obiectiv de acum", a declarat Lorenzo.

Ducati a câştigat ultimul său titlu la clasa MotoGP în 2007, cu ajutorul australianului Casey Stoner.

Cum ar putea sa arate principalele echipe de MotoGP in 2017:

Honda Repsol: Marc Marquez, Dani Pedrosa
Yamaha Movistar: Valentino Rossi, Maverick Vinales
Ducati: Jorge Lorenzo, Casey Stoner
Suzuki: Andrea Dovizioso, Andrea Iannone
Yamaha Tech 3: Pol Espargaro, Alex Rins
KTM: Bradley Smith

Următoarea etapă din MotoGP, Marele Premiu al Spaniei, se va desfasura între 22 și 24 aprilie și va fi transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport.