• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 15:50 Valentino Rossi a păstrat obiceiul începutului de sezon 2016 și a câștigat, cu plecare din pole-postion, Marele Premiu MotoGP al Spaniei. Italianul este cel de-al treilea învingător diferit în primele patru curse ale anului. 

A fost a noua victorie a Doctorului la Jerez, însă prima după o pauză de 7 ani. Rossi a plecat foarte bine din grilă și a condus din primul până în ultimul viraj. Constant, multiplul campion a gestionat cu mare atenție diferența dintre el și al doilea clasat, Jorge Lorenzo. În prima parte a etapei, Lorenzo a rulat la doar câteva zecimi de secundă în fața lui Marquez. În cele din urmă, viitorul pilot Ducati a evadat, dar deja Rossi nu mai putea fi prins. 

Lorenzo a încheiat pe locul 2, urmat de Marc Marquez și Dani Pedrosa. Piloții Suzuki au sosit la pachet, pe locurile 5 și 6, Aleix Espargaro în fața lui Maverick Vinales. 

În clasamentul general, diferența dintre Marquez și Lorenzo este de 17 puncte. Rossi are de recuperat 24 de puncte. 

CLASAMENT CURSĂ JEREZ

CLASAMENT GENERAL 2016


UPDATE 15:05 Britanicul Sam Lowes a câștigat cursa de la Jerez la Moto 2, devansându-l pe germanul Jonas Folger cu aproape două secunde și jumătate, Spaniolul Alex Rins, favoritul publicului, a încheiat podiumul.

Lowes, pilot la Federal Oil Gresini, a plecat din pole position și a păstrat primul loc pe tot parcursul cursei. Victoria, prima a anului pentru el, i-a consolidat primul loc în ierarhia generală a sezonului.


 

UPDATE 12:58 Forţat să plece de pe grila de start din ultima poziţie, Brad Binder a făcut o cursă mare la Jerez, în direct pe Digi Sport 3. Acesta a recuperat poziţie după poziţie şi a reuşit să câştige cursa. Este primul succes al unui sud-african din 1980 până în prezent (Jon Ekerold reuşea atunci la clasa 350cc un succes).

Pe locurile următoare s-au clasat Nicolo Bulega (Sky Racing Team) şi Francesco Bagnaiai (ASPAR Mahindra Team).

 Clasamentul general


ÎN DIRECT la Digi Sport 3, Valentino Rossi (Movistar Yamaha) a obţinut cel mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al Spaniei la MotoGP şi va pleca din pole position duminică (ora 15:00), la Jerez.

Valentino Rossi va pleca din pole-position în Marele Premiu MotoGP al Spaniei. Italianul a obţinut al 52-lea pole la clasa regină, al 62-lea din carieră în Campionatul Mondial şi l-a egalat pe colegul sau Jorge Lorenzo.

Rossi a dominat cea de-a doua zi a Grand Prix-ului. "Doctorul" a fost cel mai rapid atât în antrenamentul cu numărul 3 cât şi în cea de-a doua secvenţă de calificări. Multiplul campion mondial, învingător de 8 ori la Jerez, l-a devansat cu o zecime de secundă pe Jorge Lorenzo.

Prima linie a fost completată de Marc Marquez, învingător în ultimele două etape şi liderul clasamentului general. Din cea de-a doua linie vor lua startul Andrea Dovizioso, Maverick Vinales şi Aleix Espargaro. Dani Pedrosa va deschide linia a treia, pe un traseu pe care a prins podiumul de fiecare dată când a luat startul.

 

Rezultatele din calificări şi grila de start:

Marele Premiu al Spaniei va fi duminică, de la ora 12:00, în direct la Digi Sport 3. Cursele vor fi prefaţate de la ora 11:00, tot pe Digi Sport 3, în emisiunea Grila de Start.


ÎN DIRECT la Digi Sport 3 au avut loc calificările la Moto3, pe circuitul de la Jerez.

Tânărul italian Nicolo Bulega (16 ani) va pleca duminică din pole position, primul din carieră. La clasa Moto2, britanicul Sam Lowes, liderul clasamentului general, a obţinut cel de-al doilea pole-position din sezonul 2016. 

Grila de start la Moto3:

Cursele din Spania se vor desfăşura duminică, de la ora 12:00 şi vor fi în direct şi în exclusivitate pe Digi Sport 3. Etapa va fi prefaţată în emisunea Grila de Start, de la ora 11:00, tot pe Digi Sport 3.