• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Performanţa handbalistelor lui Tomas Ryde îi motivează şi pe poloişti. Echipa antrenată de Dejan Stanojevic va participa, în aprilie, la turneul preolimpic de la Trieste. "Ungaria este favorită, în rest România va întâlni echipe cam de acelaşi nivel", a declarat Kadar Kalman, antrenorul lui CSM Digi Oradea.

Poloiştii români vor sa calce pe urmele handbalistelor lui Tomas Ryde şi să se califice la Rio. Tricolorii se pregătesc la Izvorani pentru turneul preolimpic de la Trieste, care se va desfăşura în perioada 3-10 aprilie.

”Sper să ne calificăm și noi și să reprezentăm România la Rio. Ar însemna foarte mult din toate punctele de vedere, și financiar, și ca imagine a sportului și ca promovare”, a spus Kadar Kalman, antrenorul echipei CSM Digi.

Echipa antrenată de Dejan Stanojevic va evolua în Grupa A alături de Ungaria, Canada, Rusia, Franţa şi Slovacia. În grupa B, se vor întâlni Italia, Kazahstan, Africa de Sud, Spania, Germania şi Olanda.

„Vor fi meciuri foarte echilibrate. Din grupa noastră, Ungaria este mai bună ca restul echipelor, în rest România va întâlni echipe cam de același nivel. Este foarte greu, pentru că vor juca toate meciurile în zile consecutive, nu au voie să greșească. Va fi solicitant, atât fizic, cât și psihic. Am trăit deja aceste momente. Știu cât de greu este o calificare pentru Olimpiadă”, a mai spus Kadar Kalman.

Primele patru clasate din fiecare grupă vor juca încrucişat în sferturile de finală, semifinalistele urmând să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.