• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala masculină de polo a României va avea parte de meciuri puternice la turneul preolimpic de la Trieste (Italia). Tricolorii vor întâlni Rusia, Slovacia, Franţa, Ungaria şi Canada, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă seara, la Belgrad, anunţă site-ul Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA).

România a ocupat locul 10 la Campionatul European de la Belgrad, încheiat sâmbătă, după ce a fost învinsă de Franţa cu 12-6 în meci de clasament. Ungaria a câştigat medaliile de bronz (13-10 cu Grecia), Rusia a ocupat locul 8, Franţa s-a clasat pe 9, iar Slovacia a terminat pe 13.

În Grupa B a turneului preolimpic, care se va desfăşura între 3 şi 10 aprilie, au fost repartizate Italia (locul 6 la Campionatul European), Africa de Sud, Spania (5), Olanda (12), Germania (11) şi Kazahstan.

Regulamentul de desfăşurare este tip campionat, fiecare cu fiecare, iar primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, pe care le vor disputa încrucişat. Echipele care ajung în semifinale se vor califica la JO 2016.

Tricolorii vor juca astfel: cu Slovacia pe 3 aprilie, cu Franţa pe 4 aprilie, cu Ungaria pe 5 aprilie, cu Canada pe 6 aprilie, cu Rusia pe 7 aprilie, sferturile de finală vor avea loc pe 8 aprilie, semifinalele pe 9 aprilie, iar finala pe 10 aprilie.

Turneul feminin va avea loc la Gouda (Olanda), în perioada 21-28 martie, cu participarea echipelor Japoniei, Spaniei, Africii de Sud, Canadei, Greciei şi Statelor Unite (în Grupa A), Franţei, Italiei, Noii Zeelande, Rusiei, Cubei şi Olandei (în Grupa B).

AGERPRES