• Serie A TIM, etapa a 34-a: Inter - Napoli e duminică, de la ora 21:45, în direct la Digi Sport 2
  • Liga 1, etapa a 8-a din play-off: Dinamo - FCSB e luni, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

Aproximativ 4.000 de fani la aeroport şi de 12 de ori mai mulţi în centrul oraşului Auckland i-au făcut o primire triumfală selecţionatei "All Blacks", pentru a celebra victoria Noii Zeelande la Cupa Mondială de rugby.

"Este un sentiment extraordinar să revii acasă şi să vezi atâția oameni", a declarat Nehe Milner-Skudder, una dintre revelaţiile Cupei Mondiale, în faţa a 50.000 de suporteri în delir în parcul Victoria din Auckland.

Selecţionata All Blacks a aterizat pe aeroportul din Auckland din direcţia Londra, aterizarea şi ieşirea din aeronavă a jucătorilor fiind transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune.

Sărbătoarea a început încă înainte ca jucătorii să coboare din avionul integral de culoare neagră, când personalul aeroportului, care purta veste de securitate galben fosforescent, a efectuat pe pistă tradiţionalul dans haka în onoarea eroilor lor.

"Sunt emoţii speciale", a precizat ziariştilor Dan Carter, eroul finalei câştigate sâmbăta trecută (34-17) în faţa Australiei.

"Suntem mândri că suntem neozeelandezi şi este extraordinar să vezi toată această susţinere", a adăugat cel care a fost desemnat cel mai bun jucător al anului.

În terminalul aeroportului, aproximativ 4.000 de suporteri îmbrăcaţi în negru, dintre care unii îşi petrecuseră noaptea acolo, i-au întâmpinat în aplauze pe eroii lor.

Căpitanul Richie McCaw a fost primul care a apărut în faţa mulţimii, cu trofeul "Williams Webb Ellis" în braţe. "Susţinerea a fost incredibilă", a afirmat el.

La rândul său, selecţionerul Steven Hansen a declarat cu umor: "Nu este prea rău, nu? Dar noi suntem obişnuiţi să avem trofeul alături".

După victoria "All Blacks" pe Twickenham, Noua Zeelandă a devenit prima echipă din istorie care şi-a păstrat titlul de campioană mondială la rugby.