• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

La două săptămâni de la încheierea Cupei Mondiale de rugby, avem ocazia să urmărim startul într-o nouă competiție de înaltă clasă. 7 cluburi din Franța, 6 din Anglia, 3 din Irlanda, două din Țara Galilor și câte unul din Scoția și Italia vor lua parte încă o dată la Champions Cup, cea mai importantă întrecere inter-cluburi din Europa.

Vom vedea la treabă vedete pe care le-am admirat și la Cupa Mondială recent încheiată. Proaspăt campion mondial cu All Blacks, neo-zeelandezul Dan Carter va fi unul dintre noile staruri ale întrecerii europene. Cel mai prolific marcator de puncte din istoria meciurilor internaționale (1.598 de puncte) a semnat un contract cu formația pariziană Metro 92 prin care devine oficial cel mai bine plătit jucator al lumii: 1,7 milioane de euro pe an.

Chiar dacă gruparea din Paris îl are pe Carter, nu ea este favorita principală la titlu. Campioană în ultimele 3 ediții, Toulon este și acum marea favorită. Cu neo-zeelandezul Ma'a Nonu proaspăt încorporat, alături de australianul Mat Giteau sau sud-africanul Bryan Habana, Toulon are ca obiectiv să atingă performanța rivalilor din Toulouse - 4 titluri de regină a Europei.

Francezii nu trebuie să uite însă de rivalii de peste Canalul Mânecii - marile cluburi din Anglia, Irlanda sau Țara Galilor vor să oprească hegemonia din Hexagon.

De acum până în luna mai, când are loc finala, Digi Sport va transmite în total 25 de meciuri din European Champions Cup și Challenge Cup.

Echivalentul Ligii Campionilor în rugby, Champions Cup a debutat în urmă cu 20 de ani la Constanța, cu meciul dintre Farul și Stade Toulousain, prima campioană a Europei.

VIDEO Harlequins-Montpellier 41-18. Noul sezon din Challenge Cup a debutat cu meciul dintre Harlequins și Montpellier, care a fost transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport, joi seară.