• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a învins duminică pe eterna rivală Dinamo, cu scorul de 27-21 (17-11), în ultimul meci al etapei a doua din SuperLiga CEC Bank la rugby, ediţia 2016-2017, într-o partidă desfăşurată pe stadionul ”Florea Dumitrache” din complexul sportiv Ştefan cel Mare.

După un meci destul de echilibrat, ”militarii” au reuşit să se impună datorită unei coordonări mai bune între compartimentele de joc, a preciziei în fazele de finalizare dar şi a forţei pachetului de înaintare.

Scorul a fost deschis de stelişti, în minutul 7, printr-o lovitură de penalitate fructificată de Florin Vlaicu, însă dinamoviştii au preluat conducerea în minutul 15, când tonganul Simote Liueli a reuşit un eseu, netransformat însă.

Replica ”militarilor” a venit imediat, în minutul 18, un alt tongan, Sakalia Sosefo, înscriind prima încercare a roş-albaştrilor, transformată de Vlaicu.

Două minute mai târziu, dinamovistul Filip Andrei a reuşit un dropgol, reducând la două puncte diferenţa de pe tabela de marcaj, însă jucătorii din Ghencea au izbutit un nou eseu prin Sosefo, transformat de acelaşi Vlaicu.

Scorul pauzei a fost 17-11 pentru oaspeţi după ce dinamoviştii au închis tabela de marcaj la jumătatea meciului printr-o lovitură de penalitate fructificată de Simote Liueli.

Repriza a doua a început tot în nota de dominare a roş-albaştrilor, care au marcat cel de-al treilea eseu prin fijianul Eseria Vueti, transformat de Vlaicu, în minutul 47.

Profitând de eliminarea temporară a stelistului Alexandru Gordaş, gazdele au pus presiune pe apărarea adversă minute bune şi au obţinut un eseu de penalizare, transformat de Simote Liueli.

Chiar dacă steliștii au încercat obţinerea punctului bonus ofensiv prin înscrierea celui de-al patrulea eseu, eforturile lor au rămas fără succes, ultimele puncte pentru oaspeţi fiind puse pe tabela de marcaj dintr-o lovitură de penalitate fructificată de Florin Vlaicu, în minutul 66.

În schimb gazdele au reuşit să intre în posesia punctului bonus defensiv, după ce în ultimele secvenţe ale partidei Filip Andrei a transformat o lovitură de penalitate.

Ambele echipe au avut câte un eseu anulat, jucătorul meciului fiind declarat Sakalia Sosefu.

S-a încheiat 27-21 pentru Steaua, ”militarii” menţinându-şi astfel invincibilitatea în faţa rivalei Dinamo, pe terenul din Ştefan cel Mare, de când SuperLiga se joacă în actualul format, ultimul meci câştigat de ”buldogi” acasă fiind în 2012.

AGERPRES