• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cererea fostului internaţional englez Adam Johnson de a contesta condamnarea de 6 ani de închisoare, primită pentru faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, a fost respinsă.

Totodată, judecătorii au respins şi solicitarea avocaţilor de a-i reduce condamnarea fostului jucător de la Manchester City şi Sunderland.

Decizia justiţiei nu a fost bine primită de familia lui Johnson. Sora sa, Faye, şi-a făcut cunoscută părerea prin intermediul reţelelor de socializare.

Ea a retweet-uit mesajul lui Kate Hopkins, o figură controversată şi editorialistă din Marea Britanie, care consideră că fostul fotbalist, în vârstă de 29 de ani, este folosit ca exemplu în acest caz.

"Nebunie totală", este titlul editorialului scris de Hopkins în The Daily Mail, un fragment din acesta fiind publicat şi pe contul său de Twitter. "Dacă aceasta este o crimă, ar trebui să închidem jumătate dintre tinerii (şi nu numai) bărbaţi din Marea Britanie", este concluzia articolului.

Prin decizia de azi, Johnson, care deja a ispăşit 12 luni din pedeapsa primită, va trebui să mai aştepte doi ani pentru a putea fi eliberat condiţionat pe motiv de bună purtare.

În luna martie a anului trecut, Adam Johnson a fost condamnat la 6 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 15 ani. Judecătorul Jonathan Rose a dictat 5 ani de închisoare pentru agresiunea sexuală propriu-zisă și încă 12 luni pentru ademenirea victimei.

După ce jucătorul a fost pus sub acuzare și și-a recunoscut vina, clubul Sunderland, unde era legitimat în acel moment, i-a reziliat contractul.