• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 21:28: Ministerul de Interne din Spania a actualizat bilanțul victimelor: 13 morți și 50 de răniți.

UPDATE Ora 21:14: La Barcelona a avut loc și un al doilea atac. O mașină a intrat într-un grup de polițiști, după cum anunță Digi24.

Autoritățile au reținut un prim suspect, după primul atac, însă nu s-a precizat dacă era vorba de șoferul furgonetei sau de complicele acestuia. Au apărut și imagini video din momentul reținerii suspectului.

UPDATE Ora 21:10: Poliția din Barcelona a confirmat un singur mort dintre cei 13 anunțați în prima fază de mai multe publicații din Spania. Sunt și 64 de răniți în urma incidentului petrecut în zona La Rambla, din capitala Cataloniei, acolo unde o furgonetă a intrat în mulțime.


Orașul Barcelona trece prin momente de groază, după atacul terorist în urma căruia, până acum, au fost raportați 13 morți. Clubul fanion din capitala Cataloniei, FC Barcelona, a publicat imediat un mesaj de susținere pentru victime și familiile lor.

"Suntem profund întristați de atacul din orașul nostru. Toate gândurile noastre sunt alături de victime, de familii și de oamenii din Barcelona", a fost mesajul scris în limba engleză pe contul oficial de Twitter al Barcelonei.

Barcelona a fost zguduită, joi, de un atac violent. O furgonetă a intrat a intrat în plin în mulțimea prezentă într-una dintre cele mai populare zone din oraș, La Rambla. Mai multe publicații din Spania au anunțat cel puțin 13 morți și 20 de răniți după incidentul confirmat de autorități. Șoferul vehiculului mai era însoțit de o persoană și amândoi au fugit de la locul faptei. 

Ulterior, au fost raportate și două cazuri de luări de ostatici. Primul, într-un restaurant aflat în zonă, unde autorul ar putea fi șoferul de la primul atac. Al doilea caz de luare de ostatici ar fi avut loc într-o biserică unde se baricadaseră 80 de oameni, unde autor al fi cel de-al doilea agresor.

Un moment de reculegere va avea loc cu siguranță la meciul Barcelonei din prima etapă a noului sezon din La Liga, pe care catalanii îl vor juca duminică, 20 august, cu Betis Sevilla (echipa la care joacă și românul Ain Toșca), de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. Rămâne de văzut dacă Liga Profesionistă din Spania va extinde procedura și pentru celelalte meciuri din etapa inaugurală din La Liga.

La scurt timp după atacul terorist, echipa de handbal a clubului FC Barcelona a jucat cu CSM București la turneul amical "Handball Fest", desfășurat în Sala Polivalentă din Capitală și transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport. Echipa catalană, care e cea mai titrată formație masculină la nivel european, a câștigat cu 33-26 în fața CSM-ului.