• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Ciprian Marica (32 de ani) s-a retras din fotbal și deocamdată nu a anunțat ce va face pe viitor. Unii susțin ideea că fostul atacant ar urma să-și depună candidatura la președinția FRF, pentru alegerile din primăvara lui 2018, alții spun că ar putea să se implice la un club.

Până una-alta, Marica a făcut câteva dezvăluiri în premieră, în care a spus cum a fost aproape de a investi la Dinamo, dar și de ce a jucat la Steaua.

”Am fost tentat să investesc. Vreau să întorc fotbalulului o parte din ceea ce el mi-a oferit. Aș vrea să ajut, este nevoie de oameni care iubesc și simt fenomenul.

Am încercat să am o discuție cu Ionuț Negoiță înainte să ajung la Steaua, dar lucrurile nu s-au finalizat. Dinamo e un club cu tradiție, are suporteri, are valori, ar merita să aibă o echipă care face performanță, care-și dorește să câștige campionate și să joace în cupele europene.

Nu am fost contactat de Dinamo înainte să ajung la Steaua. Am vorbit cu Negoiță doar despre a investi acolo, dar asta nu s-a concretizat.

Am ales să joc la Steaua pentru că nu aveam altă soluție. Eram obligat să mai fac un efort pentru a încerca să joc. A fost vorba de toată munca mea depusă în carieră. Altă variantă nu a fost. Repet, nu regret că am fost la Steaua!”, a mărturisit Marica, la Europa FM, în cadrul unei emisiuni realizate de către Ovidiu Ioanițoaia.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Chestionat asupra sumei de bani pe care ar fi dorit să o investească la Dinamo, Marica s-a eschivat. La fel a făcut și în momentul în care a venit vorba despre averea sa.

”Nu știu câți bani am făcut din fotbal. Cert e că am plătit peste 14 milioane de euro taxe și impozite la statul german. Am câștigat destul de mult”, a mai spus Marica.

”Îmi propun să mai merg și la 60 de ani!”

Retras din fotbal la vârsta la care alții încă mai caută performanța, Marica a spus că decizia a luat-o după ce a realizat că vrea să mai meargă pe propriile picioare și la 60 de ani.

”Am patru operații la genunchi și îmi propuneam să mai fac o operație la finalul acestui an.  Îmi propun să mai merg și la 60 de ani, există viață și după fotbal.

Cât despre viitor, partea tehnică nu mă pasionează, îmi place mai mult să lucrez cu lucrurile administrative. Voi lua o decizie însă mai târziu”, a mai spus Marica, la Europa FM.