• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gheorghe Hagi a dezvăluit, la finalul partidei dintre FC Voluntari și FC Viitorul, scor 0-0, că a primit un mesaj din partea lui Alexandru Băluță, prin care fotbalistul și-a cerut scuze după declarațiile făcute față de Ianis Hagi. Gică Popescu, care a primit și el un mesaj de la Băluță, a povestit un episod din perioada Barcelona, când a spus că gruparea blaugrana este mai bună ca rivalii de la Espanyol și a declanșat un mare scandal.

”Alex s-a pripit, este un oltean inimos, e căpitanul Universității Craiova și trebuie să fie un exemplu pentru colegii săi, să dea dovadă de respect față de orice jucător care-i poate fi coleg, plus că nu este nici președinte, nici antrenor.

E incredibil că a avut tăria de a-și cere scuze, dar trebuie să dea dovadă și de echilibru. 

Dacă Băluță dădea o astfel de declarație în Spania, toți colegii din vestiar îi săreau în cap. Eu nu o să uit niciodată când jucam la Barcelona, eram căpitanul echipei, urma un meci cu Espanyol, și am spus că suntem mai valoroși decât ei și că eu cred că ne vom impune. Am dat naștere la un scandal uriaș.

Mi-au zis și colegii, ’Gică, nu este normal, respectul față de colegi, suntem în același oraș’. Și era o luptă încredibilă între cele două echipe. Le-am spus și eu, ’dar, toată lumea știe lucrurile astea’. ’Da, dar astea nu se fac public’. Asta a fost”, a spus Popescu, în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

”Băluță a avut un moment mai puțin inspirat, dar și-a dat seama că a greșit. Și-a cerut scuze prin mesaje adresate atât mie, cât și lui Ianis, dar și lui Gică Popescu.

Băluță este fotbalist, are valoare, dar el trebuie să-și vadă de treaba lui și să nu mai facă evaluări.

Mă bucur că a reacționat repede. Nu i-am răspuns la mesaj, pentru că eram preocupat de meci, dar cel mai bine e că și-a dat seama de greșeală și sper ca pe viitor el și Ianis să joace împreună la un nivel cât mai înalt”, a sus Hagi, la Digi Sport.

O posibilă explicație pentru reacția neașteptată a lui Băluță la adresa lui Ianis Hagi ar putea fi și faptul că jucătorul oltenilor a plecat de la Viitorul, după numai un sezon, exact în momentul în care Ianis Hagi făcea pasul către prima echipă. Cum cei doi evoluează pe aceeași poziție, există posibilitatea ca jucătorul oltenilor să creadă că Gică Hagi a renunțat la el pentru a-i face loc fiului său.

”Nu l-aș vrea pe Ianis aici, n-are loc să joace la noi, pentru că suntem mulți jucători de valoare foarte importanți. Suntem o echipă formată și e greu să se impună el aici. E și el jucător de valoare, dar mai mult nu comentez”, a spus Băluță, la finalul meciului cu Juventus București.

Băluță avea pe atunci 21 de ani, în timp ce fiul lui Gică Hagi era la vârsta de 16 ani. Mijlocașul ofensiv a fost vândut către CS U Craiova pentru doar 200.000 de euro.

Un sezon a jucat Băluță pentru Viitorul, evoluând în 27 de meciuri. 3 goluri și 3 pase de gol a reușit căpitanul oltenilor pentru echipa lui Hagi