• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

2015 a fost anul în care naționala de fotbal a României a obținut prima calificare la un turneu final după opt ani, Steaua a devenit prima echipă din România care cucerește trei titluri diferite într-un sezon, Eliza Samara a obținut aurul la Europene la tenis de masă, naționala de handbal feminin a României a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial, naționala de rugby a României - singura prezentă la toate edițiile Cupei Mondiale din istorie - a reușit un record istoric, întorcând rezultatul de la 0-15 cu naționala Canadei, câștigând cu 17-15. Asta fără a mai vorbi de performanțele din judo sau scrimă, unde de asemenea am obținut medalii importante.

Naționala feminină de handbal, Eliza Samara, Steaua și naționala de fotbal a României candidează la Premiile Digi Sport, pentru care se poate vota până pe 15 ianuarie.

Cu toate acestea, anul acesta a fost anul tenisului în România. Simona Halep a avut cel mai bun an al său, terminând pe locul 2 în clasamentul WTA, Horia Tecău a câștigat, la ”dublu”, primul titlu de Grand Slam al carierei - Wimbledonul - impunându-se în ultimul act și la Turneul Campionilor, iar echipa de FED Cup a României a revenit în elita tenisului mondial, calificându-se în Grupa Mondială după 23 de ani.

PREMIILE DIGI SPORT: SIMONA HALEP ȘI HORIA TECĂU CANDIDEAZĂ LA TITLUL DE SPORTIVUL ANULUI ÎN ROMÂNIA!

Ascensiunea tenisului s-a văzut reflectată și în interesul românilor pentru ”sportul alb” în anul acesta. Primele 5 cele mai căutate evenimente sportive pe Google în 2015 au fost din tenis, în ordine: Australian Open, US Open, Wimbledon, Indian Wells și Roland Garros.

Celelalte evenimente sportive din Top 10 căutări au fost ”meciul secolului” în box, Mayweather vs. Pacquiao, Cupa Mondială de Rugby, Copa America la fotbal, meciul Ungaria-România din preliminariile pentru Europene, respectiv partida Steaua-Trencin, din preliminariile UEFA Champions League.

 

În topul numelor proprii căutate pe Internet în 2015 se află un singur sportiv, dar e chiar pe locul 1. Simona Halep e personalitatea cel mai des căutată pe motorul de căutare Google în acest an de către români.

 

De altfel, Simona Halep a ”prins” un loc în Top 10 și la căutări generale, unde a intrat pe locul 6, înainte de ”Eurovision 2015”, dar după ”Fast and Furious 7”.