• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a reuşit în sfârşit să devină lider mondial, la capătul unei săptămâni în care a obţinut şi prima victorie a carierei în faţa Mariei Sharapova, iar Cristian Tudor Popescu este de părere că, la Beijing, constănţeanca de 26 de ani a cules roadele unei munci "crâncene", care a început odată cu eliminarea de la US Open.

"Ce mi se pare mie esenţial, mai important decât acest număr 1, este victoria Simonei Halep asupra Simonei Halep. Au existat până acum două Simone. Una era pe locul 1, cealaltă era pe locul 2. Până acum, până la Beijing, Simona trântea cu racheta de pământ, îşi adresa injurii şi insulte, avea ieşiri nervoase, atât faţă de ea însăşi, cât şi faţă de antrenori. Chiar şi faţă de Darren Cahill.  În plus, servea fluctuant, de multe ori prost, avea un serviciu 2 care i-a pierdut meciuri întregi şi meciuri importante şi în momentele cheie nu reuşea să adauge jocului ei defensiv, excepţional de altfel, înţepătura ofensivă care să facă diferenţa. Asta era Simona până acum. Iar acum, Simona de pe locul 2 a trecut pe locul 1.

Este o Simonă care serveşte incredibil. Cuvântul definitoriu pentru Simona în acest moment este muncă. După ce a pierdut cu Sharapova la US Open, s-a antrenat o oră pe zi doar la serviciu. A făcut rană în palmă. La Beijing s-a văzut munca asta crâncenă şi am văzut ce jucătoare a fost la serviciu, cu un procentaj uriaş la primul şi cu servicul 2 apăsat, lung, la linie, încât nu a mai putut fi pradă uşoară pentru jucătoarele agresive", a explicat jurnalistul, pentru Republica.ro.

La Beijing, Simona Halep le-a învins pe Sharapova, Daria Kasatkina şi Jelena Ostapenko şi a disputat a 27-a finală din carieră, devenind prima jucătoare din România lider mondial WTA şi al 25-lea lider al ierarhiei introduse în 1975.

Românca are 15 titluri, printre care şi trei Premier Mandatory (2016 şi 2017 la Madrid, 2015 la Indian Wells), având cel puţin un titlu câştigat în fiecare din ultimii cinci ani. De asemenea, a jucat şi două finale de Grand Slam, în 2014 şi 2017, ambele pierdute la Roland Garros.

Halep are un bilanţ de 44 de victorii şi 15 înfrângeri în acest an.